Ruska pjevačka zvijezda Eva Mali na turneji Gregoriana

Foto: Press

NOVA ruska pjevačka zvijezda i pijanistica Eva Mali premijerno nastupa na svjetskoj koncertnoj turneji Gregoriana.

Ova mlada sopranistica s diplomom prestižnog sanktpeterburškog konzervatorija publiku osvaja odmah po prvom izlasku na binu svojim posebnim, prodornim glasom, ali svakako i stasom i veliko je iznenađenje i osvježenje glazbenog spektakla s kojim stiže na hrvatske pozornice početkom travnja.

Svoju je kućnu adresu u Moskvi od sredine veljače vrlo rado zamijenila brojnim europskim metropolama u kojima dan za danom nastupa s Gregorianima, a tako stiže i u Zagreb 3. travnja, u Split 4. travnja i Varaždin 4. travnja u sklopu hrvatskog dijela turneje "Epic Chants Worlds Tour" 2013.  

Kreativni tvorac i producent Gregoriana Frank Peterson pouzdano tvrdi da će se Eva Mali, uz njegovo mentorstvo, vrlo brzo naći među najtraženijim glasovima i licima europske glazbene scene, a uz angažman u Gregorianu, Peterson upravo producira njezin prvi solistički album koji bi se na europskom glazbenom tržištu trebao pojaviti u proljeće 2013. Vjerne fanove Gregoriana Eva Mali već je osvojila svojom prvom interpretacijom aktualnog singla "World Without End" s njihovog novog albuma "Epic Chants".

"Ja sam klasičarka, ali sam oduvijek htjela ući u showbusiness, no glazbena naobrazba diktirala mi je određenu razinu znanja. Naprosto se nisam željela upustiti u nešto prosječno i jeftino, jer ipak imam odgovornost  prema umjetnosti kojoj služim", otkriva svoja razmišljanja ova mlada pjevačka zvijezda, koja je za vrijeme studija na konzervatoriju u Sankt Petersburgu maštala o svjetskoj karijeri, a uz sunarodnjakinju Netrebko, glazbeni uzor i inspiracija bila joj je i Sarah Brightman, sestra Amelie Brightman s kojom na aktualnoj turneji Gregoriana dijeli pjevački mikrofon.

U Hrvatskoj, kaže, još nikada nije bila i posebno se raduje predstojećim koncertima.


 

 

Pročitajte više