Sanader traži da mu sve ostale postupke sudi Nishimura

Foto: Hina

ZA IVU SANADERA teški su dani. Osim zatvorske kazne za odslužiti, do ponedjeljka mora i 3,6 milijuna kuna uplatiti u državni proračun, pa mu obitelj sad intenzivno pretresa hlače, odijela, jakne, gleda ispod jastuka kauča, sve u potrazi za kakvim sitnim milijunom koji se možda negdje zametnuo. No, dok mu za osporavanje ove presude preostaje još samo sud u Strasbourgu, za ostale predmete će zatražiti izuzeće svih hrvatskih sudaca.

"Svi ti suci, a naročito mnogi koji sjede u Vrhovnom sudu tamo su zahvaljujući mom utjecaju od 2003. do 2009., pa su definitivno u sukobu interesa. Svima njima je mrlja na karijeri gola činjenica da su se, tamo gdje jesu, našli samo zahvaljujući meni, pa me sad pokušavaju smjestiti na što više godina u zatvor", tvrdi Sanader, nekadašnji bog i batina pred kim su koljena klecala i najčvršćim.

Sanader si je dao za pravo, kao što on to sebi uvijek da za pravo, da ponudi sugestiju tko bi bio dobar sudac u njegovim predmetima pred hrvatskim sudovima.

"Yuichi Nishimura, japanski sudac koji je briljirao na utakmici Brazila i Hrvatske čini mi se kao pravi čovjek za moj slučaj. Vidjelo se da ima integritet i da nije pao pod utjecaj domaćina, niti trenutnih socijalnih neprilika u Brazilu gdje se pompom oko svjetskog prvenstva pokušava prikriti opći ustanak favelske sirotinje. Pravi čovjek za moja suđenja", zaključuje Ivo Sanader.


Tekst preuzet uz dozvolu satiričnog portala News-Bar.

Pročitajte više