Severina vrištala iz kaveza u borbi protiv predrasuda

Foto: Instagram

SEVERINA je u srijedu u Laubi sudjelovala na izložbi pod nazivom "No root, no fruit" čija je autorica umjetnica poznata kao OKO. Izložba se bavila temama povezanosti, otuđenosti i predrasuda, a Severina je za vrijeme izložbe bila zatvorena u prozirnom kavezu, u potpunoj tišini, koju je u jednom trenutku prekinuo njen vrisak.

Autorica izložbe, OKO, odlučila je angažirati upravo Severinu, a osim performansa koji je izvela pjevačica, za vrijeme izložbe posjetitelji su mogli vidjeti i ostale radove ove autorice.

"Cilj sinoćnje izložbe 'No root, no fruit' bio je osvijestiti društvo da smo svi povezani i da nismo otuđeni. Svojim glasom mogla sam napraviti i to da se ne vidi projekcija slika koje je OKO prenijela na platno, no onda ne bi vidjeli te predivne slike. Upravo to označava tu povezanost, trebamo jedni druge, ne trebamo predrasude.

Ljudi su skloni predrasudama i definiranju drugih oko sebe. Odbijam svaku vrstu predrasuda. Nemam ih ni prema kome ni prema čemu. Ni prema vjeri, nacionalnosti, boji kože, spolnom opredjeljenju, umjetnosti...", napisala je Severina kraj fotografije s izložbe koju je objavila na svom profilu na Instagramu.

Pročitajte više