Što nas očekuje na večerašnjim Emmyjima

Screenshot: YouTube

"IGRA prijestolja" s 19 nominacija te "Breaking Bad", "True Detective" i "Orange Is New Black" veliki su favoriti večerašnje dodjele nagrade Emmy, Oscare američke televizije koji će se održati u ponedjeljak u Los Angelesu.

Na 66. dodjeli televizijskih nagrada Emmy u Kazalištu Nokia odat će se počast Robinu Williamsu, jednom od najboljih glumaca svoje generacije koji je počinio samoubojstvo 11. kolovoza.

"Igra prijestolja" (HBO) ove su godine najviše nominirane (19 puta), slijedi mini-serija "Fargo". "Fargo" je već nagrađen 26. kolovoza na "Creative Arts Emmys" koje nagrađuju "gostujuće zvijezde" i tehničke profesije.

Serija "Breaking Bad", proglašena najboljom dramskom serijom prošle godine, ponovno je nominirana za najboljeg glumca te najboljeg sporednog glumca i glumicu, između ostalih.

U kategoriji najboljeg glumca Bryan Cranston već je triput dobio kipić za ulogu od raka oboljelog profesora kemije koji se pretvara u proizvođača i prodavača metamfetamina. Natječe se s Jeffom Danielsom, nagrađenim prošle godine za dramsku seriju "Newsroom".

Iz kriminalističke serije "True Detective" nominirana su oba glavna glumca - Matthew McConaughey i Woody Harrelson.

Za Emmy za najbolju glumicu natjecat će se, uz prošlogodišnju pobjednicu Claire Danes ("Domovina"), i Lizzy Caplan ("Masters of Sex"), Kerry Washington ("Skandal") i Robin Wright ("Kuća od karata").

U kategoriji humorističnih serija nominirane su "Veep", "Teorija velikog praska", "Louie" i "Silicon Valley", te zatvorska serija "Orange Is New Black".

Ceremoniju će voditi Seth Meyers, a prijenosi će početi u dva sata ujutro po našem vremenu.
 

Pročitajte više