Stranica hrvatske predsjednice daleko je najgora u cijeloj Europi

Screenshot: Službene stranice

JEDAN OD PRVIH koraka koje je Kolinda Grabar Kitarović poduzela kao predsjednica Republike jest promjena internetske stranice Ureda predsjednika. Posjetitelje koji su ujutro došli na stranicu dočekalo je novo ime stranice "Ured Predsjednice Republike Hrvatske", ali i novo ruho.

Posebnih efekata na stranici nema, u moru plave boje nalaze se njene malobrojne aktivnosti(tek joj je prvi dan) i njena fotografija u kaputu koji je iste nijanse kao i cijela stranica.

Ukupan dojam - loše. Posebice kad se pogledaju stranice drugih europskih zemalja, posebice onih vodećih. S obzirom da je sama Grabar Kitarović najavila da će Hrvatska biti vodeća sila, bilo bi dobro da bar njena stranica to reflektira.

1. Njemački predsjednik Joachim Gauck također voli plavu boju, no njegova stranica ne izgleda tako primitivno kao na stranici naše predsjednice, najviše zbog nijansiranja i ilustracija.

2. Kad smo kod plave boje, ona prevladava i na stranici slovačkog predsjednika Andreja Kiska. Stranica nije efektna kao ona njemačkog kolege, ali ni toliko loša kao hrvatske kolegice.

3. Usporedbe s istočnim susjednima su neizbježne, čija je stranica također u plavim tonovima.

4. Posljednja stranica u plavim tonovima jest Irska, za koju se možemo složiti da je daleko složenija od naše.

5. Austrijski predsjednik Heinz Fischer se odlučila za sivu boju, na stranici se nalaze brojne fotografije, a preglednost je jako dobra.

6. Islanđani su se odlučili za tradicionalne vrijednosti, pa se na zaglavlju stranice nalazi rustikalna fotografija, a ostatak čine vijesti na bijeloj podlozi.

7. Stranica portugalskog predsjednika je u zelenoj boji, a svojim dizajnom podsjeća pomalo na news portale.

8. Za kraj ostavljamo stranicu koja nas je podsjetila pomalo na onu naše predsjednice. Grčki predsjednik Karolos Papoulias odlučio se za minimalistički dojam, iako i njegova stranica izgleda oku ugodnije od hrvatske. 

10. Na kraju donosimo stranice predsjednika ostalih država bivše Jugoslavije. Prva je stranica Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

11. U sličnim je tonovima i stranica predsjednika Slovenije Boruta Pahora.

12. Crnogorski predsjednik Filip Vujanović odlučio se za crvenu boju.

13. Crvena je odabir i makedonskog kolege Gjorgea Ivanova.

S obzirom da postoje gradovi i lokalne sredine u Hrvatskoj koje imaju ljepše stranice od one za koju se odlučila Grabar Kitarović, nadamo se da će saslušati kritike koje je stranica dobila i razmisliti o njenoj promjeni

Pročitajte više