Suge Knight usmrtio čovjeka automobilom pa pobjegao

Foto: Guliver Image/Getty Images

HIP-HOP producent i mogul Marion Suge Knight bio je vozač u fatalnoj automobilskoj nesreći u Comptonu u Kaliforniji ovog četvrtka poslijepodne, potvrdio je njegov odvjetnik raznim američkim medijima.

ABC7 i Fox11 javljaju da se očekuje da će se Knight predati policiji.

Glasnogovornik policijske postaje u Los Angelesu kazao je da se trenutno istražuje nesreća u kojoj je dvoje ljudi udario automobil. Prevezeni su u bolnicu, a jedan od njih proglašen je mrtvim. Stanje druge žrtve nije poznato. Također, potvrđeno je da je Knight bio upleten u nesreću.

James Edward Blatt, Knightov odvjetnik, kazao je za AP da je poznati producent bježao od dvojice napadača kad je njegovo vozilo udarilo u dvojicu muškaraca. Kazao je da je ubijena osoba Knightov prijatelj Terry. Kao drugu AP navodi glumca Clea Sloana. Nije poznato je su li dvojica napadača koje spominje Blatt iste dvije osobe koje su stradale.

Poručnik John Carina kazao je novinarima da je crveni kombi udario u dvojicu muškaraca na parkingu fast food restorana i pobjegao s mjesta nesreće. "Izgleda kao da je vozio unazad i udario žrtve te potom vozio naprijed i ponovo ih udario", kazao je. I TMZ, koji je prvi izvijestio o nesreći, piše da je Knight pobjegao nakon udarca.

Ranije u četvrtak Ice Cube objavio je na Instagramu da on, Knight i Dr.Dre snimaju reklamu u Comptonu, a Hollywood Reporter javlja da je u pitanju bila najava za biografski film o reperskoj skupini NWA "Straight Outta Compton".

Knight, koji je s Dr. Dreom suosnivač Death Row Recordsa, imao je u povijesti puno problema sa zakonom. Bio je u automobilu kad je Tupac Shakur upucan 1996. godine. Godinu kasnije osuđen je na devet godina zatvora zbog kršenja uvjetne kazne iz slučaja napada. 2008. godine uhićen je zbog sumnje na posjedovanje droge i napad. U ljeto 2014. upucan je u klubu šest puta prije MTV-jeve dodjele nagrada. U listopadu su on i komičar Katt Williams uhićeni zbog navodne krađe fotoaparata paparazzu. U tom slučaju iz pritvora je pušten uz jamčevinu.

Pročitajte više