Suluda sreća: Britanski padobranac preživio stravičan pad



JEDAN je britanski padobranac svojim neobičnim pothvatom zasigurno zaslužio titulu srećkovića godine. Naime, nakon što mu se nije otvorio padobran kad je skakao s visine od četiri tisuće metara u Novom Zelandu, avanturist Liam Dunne vjerojatno je pomislio kako pada u sigurnu smrt. No, nekim čudom, Dunne je sletio u blatnjavu močvaru koja mu je ublažila pad, prenosi Daily Mail.

"Tih posljednjih 200 metara bilo je najgore. Pomislio sam 'to je to', no uskoro sam saznao da sam se prevario, što je bilo sjajno otkriće. Padobranstvo je izniman sport i obožavam ga, dosad sam skočio preko četiri tisuće puta i nikad nisam imao nikakvih problema", izjavio je Dunne nakon što je primljen u bolnicu.

Dunne je uspio otvoriti rezervni padobran, no bio je previše blizu tla pa on nije imao učinka.
Iako je upao u močvaru i preživio pad s nevjerojatne visine, na kraju je ipak prošao sa slomljenim leđima. No, i u tom je segmentu imao sreće, jer su mu doktori rekli kako kralježnica nije teško ozlijeđena pa će zasigurno moći ponovo hodati. Trenutno je u tijeku istraga kojom se pokušava utvrditi zašto se Dunneov padobran nije otvorio.

Pročitajte više