The Avengers - Odbrojavanje počinje

STRIPOVI u filmskom svijetu nikad nisu bili popularniji, a ove godine očekujemo dvoboj blockbuster velikana. U desnom uglu ringa stoji predstavnik DC Comicsa, novi Nolanov Batman, "The Dark Knight Rises". U lijevom uglu stoji predstavnik Marvel Comicsa, sa debelom prednosti od čak šest uvodnih filmova - "The Avengers". Za razliku od Viteza Tame, Marvelova ekipa Osvetnika neće čekati ljeto da osvoje svijet, i u kina dolaze već u svibnju, stoga započnimo odbrojavanje.


Nakon tri Bladea, tri X-Men filma, Hulka sa Ericom Banom i tri Spider-Mana, Marvel se ustoličio ne samo kao vodeći američki izdavač stripova, nego i kao snažna filmska kuća. Prije tri godine završili su sa kontinuitetom dotadašnjih filmova, te započeli ponovno predstavljanje avantura iz Marvel Svemira, počevši od izvrsnog "Iron Mana" sa Robert Downey Jr.-om, te tmurnog "Incredible Hulka" sa Edwardom Nortonom. "Iron Man" je dobio nastavak 2010., iste godine došao je i moćni "Thor", prošle godine kina je pohodio "Captain America: The First Avenger", a ove godine očekuje nas njihov zajednički film, "The Avengers". Bit će to pravi megalomanski spektakl prepun akcije, idealan za gledanje u kinu.

Stoga, isključite mozak, zaboravite logiku, prepustite se zabavi i zaronite u stripovski svijet Avengersa, ovog puta na velikom platnu, sa tonom specijalnih efekata.

Priča započinje na kraju Captain Americe, kad se Kapetan budi iz nekoliko desetljeća hibernacije i nađe se modernom svijetu. Nick Fury, kojeg glumi Samuel L. Jackson sa povezom preko oka, agent je tajne vladine vojne organizacije S.H.I.E.L.D. i misija mu je da okupi ove popularne Marvelove heroje kako bi riješili problem globalne sigurnosti, ili, jednostavno rečeno, kako bi spasili svijet. To su oskudne informacije koje trenutno znamo o radnji, a Marvel će zasigurno popunjavati priču kako se budemo približavali svjetskoj premijeri.

Iron Man, Hulk (nije Norton, nego Marc Ruffalo), Captain America, Nick Fury, Thor, Loki, Black Widow (Scarlett Johansson), S.H.I.E.L.D. agenti, hrpe negativaca i tona eksplozija ono je što The Avangers garantiraju. Joss Whedon, redatelj filma, zadovoljan je onim što su napravili i iznimno uživljen: 'Imamo Boga Groma, zelenog bijesnog monstruma kojeg vodi id, Kapetana Ameriku koji dolazi ravno iz četrdesetih, a tu je i Tony Stark (Iron Man) koji se ne slaže ni sa kime. To su zapravo ljudi koji nigdje ne pripadaju, stoga je ovaj film o tome kako sebe doživljavamo u zajednici. Naravno, ovo ćemo u filmu prikazati preko mnogo šaketanja, ali ta poruka je srce filma.



Marvel nas mami u kina preko svježih trailera i promo fotografija.

Pročitajte više