The Telegraph: Hrvatska je definitivno "in"!

Screenshot: Telegraph

AKO STE posljednjih mjeseci pratili domaće medije vjerojatno vam nisu mogle promaći brojne vijesti vezane za oduševljene strane turiste i medije koji o Hrvatskoj pišu hvalospjeve.

Po tko zna koji put po redu Telegraph je o Hrvatskoj pisao kao o top destinaciji.

Ovog puta Hrvatske se dohvatila autorica Jane Foster koja je u svom kratkom vodiču "Croatia summer holidays guide" nahvalila Hrvatsku.

"Hrvatska je definitivno "in". S više od 400 tisuća britanskih turista u 2013., najmlađa članica EU, posljednjih deset godina gotovo zaboravljena zbog rata, sigurno se vratila na kartu ljetnih destinacija. Sa svojom prekrasnom obalom, čistom prirodom i prekrasno očuvanim, stoljećima starim lučkim gradovima, nudi ono što biste inače očekivali u Grčkoj ili Španjolskoj", započinje svoj tekst Jane Foster.  

Inače, autorica je pisala za brojne britanske i američke listove, a čitateljima Telegrapha preporučila je sve ono što trebaju posjetiti u Istri, Dalmaciji, Zagrebu, na otocima i u nacionalnim parkovima.

Ipak, najviše ju je oduševila Istra koju smatra turistički najorganiziranijom. No, oduševljena je i Dubrovnikom, Dalmacijom, otocima i nacionalnim parkovima. S posebnim naglaskom na Plitvicama koje su, kako piše - veličanstvene.

Pročitajte više