"The Voice" ušao u drugu fazu, ispalo šestero natjecatelja

Foto: HRT

DOŠLO je vrijeme za novu etapu HRT-ova showa "The Voice".

Nakon što smo odgledali sve emisije audicija, ove subote emitirana je prva u kojoj su na rasporedu bili dvoboji. Na početku emisije u natjecanju je bilo 48 natjecatelja, a budući da dvoboji funkcioniraju po principu izravne eliminacije, do kraja ovog ciklusa ta će brojka pasti na 24.

Dvoboji će se, osim u ovoj, održavati i u naredne tri emisije, a u njima ćemo vidjeti kako su mentori Jacques, Indira, Tony i Dečak pripremili natjecatelje, u čemu su im pomagali savjetnici. Na kraju ciklusa dvoboja, dakle, u svakom timu ostat će po šest natjecatelja.

Tijekom dvoboja mentori suprotstavljaju po dvoje natjecatelja iz svoje ekipe koji pjevaju u duetu ispred gledatelja u studiju. Duel se odvija u pravom ograđenom ringu, poput boksačkog, u kojem kandidati snage odmjeravaju pjevanjem. Odmah nakon izvedbe dueta mentor mora izabrati koji će natjecatelj u sljedeći krug natjecanja, odnosno u nastupe uživo.

U prvom "dvoboju", odnosno četveroboju ipak su nastupili sami mentori kako bi razbili početnu tremu. Svi zajedno otpjevali su "We Will Rock You" Queena.

Nakon njih došao je red i na prve natjecatelje. One su bile Samanta i Bruna iz Indirina tima, koje su pjevale "Chain of Fools" Arethe Franklin. Indira je kazala da je jako ponosna na njih, komentirajući da su djevojke ostavile srce i dušu na sceni, ali budući da je ipak morala izabrati tražila je pomoć svojih savjetnika, Marije Husar i Borisa Đurđevića. Njih troje u daljnje natjecanje odlučili su propustiti Brunu.

Sljedeći par bio je iz tima Ivana Dečaka, kojem su u pripremi natjecatelja pomagali Maja Posavec iz Detoura i Aljoša Šerić iz Pavela. On je za početak suočio Darija i Antu, kojima je dao pjesmu "Crying in the Rain" benda A-Ha. Dečak je na kraju izvedbe kazao da je zaplakao te da mu natuknice koje je pripremio neće pomoći, na kraju je ipak, i on uz pomoć svojih savjetnika, izabrao Darija.

Poslije njih nastupio je dvojac iz Tonyjeva tima: Jure i Romana, koji su pjevali Runjićeve "Stine". U pripremi su Tonyju i natjecateljima pomagali Djordjija Palić i Miro Buljan. Nakon nastupa svojih kandidata Tony je bio jako ponosan i kazao je da su oboje sve odradili bez greške. Ipak, na kraju je za daljnje natjecanje odabrao Juru.

Ema i Neven bili su sljedeći natjecatelji koji će nastupiti. Njihov mentor Jacques svoje je natjecatelje dočekao srcedrapateljnom recitacijom, a za prvo dvoje odabrao je pjesmu "Never Too Much" Luthera Vandrossa. Indira je Nevenu prigovorila da joj je bio "pretjeran" na sceni, a Tony mu je kazao da mu je upravo on bio uvjerljiviji. S druge strane, svi su bili oduševljeni Emom, komentirajući da ona plijeni pozornost. Na kraju je i Jacques nju odabrao.

Nakon toga nastupio je još jedan Dečakov par, Melanija i Daniel koji su pjevali "Just Give Me a Reason", duet Pink i Natea Ruessa. Indira je rekla da se ne može odlučiti i da bi ih zajedno pustila dalje jer joj izgledaju kao da "oduvijek pjevaju skupa", a s njom se složio i Tony. Indira je Melaniji potom ponudila da snime duet, a Dečak je na kraju izabrao Daniela, nakon što je kazao da je Melaniji nedostajalo osobnosti.

Kao posljednji par nastupili su Andrija i Sara iz Tonyjeva tima, a on je za njih odabrao "It's Only Love", duet Briana Adamsa i Tine Turner. Tony im je po završetku kazao da su oboje "ekstravagantni vokali", ali i napomenuo da se Sari previše vidjelo sve što proživljava, a da je Andrija bio džentlmen na stageu. Na kraju je, poslije savjetovanja sa svojim timom, odabrao Saru, a Andrija nije uspio zadržati suze.

Pročitajte više