"The Voice": Upoznajte 48 najljepših glasova Hrvatske

"The Voice": Upoznajte 48 najljepših glasova Hrvatske

Foto: Press, Screenshot: The Voice.hrt.hr

PROŠLO je pet emisija audicija popularnog showa "The Voice" tijekom kojih su četvero mentora, Toni Cetinski, Jacques Houdek, Indira Levak i Ivan Dečak, odabrali 12 kandidata za svoju ekipu.

Nakon početnog odabira, svaki od mentora se posvetio usavršavanju kandidata za daljnje natjecanje - emisije dvoboja koje će ujedno biti i eliminacijske.

U glazbenoj poduci i usavršavanju kandidata su im pomagali savjetnici te su svakom mentoru na raspolaganju bile dvije osobe: Toniju su pomogli skladatelj Miro Buljan i pjevačica Djordjija Palić. Indirini savjetnici su bili Boris Đurđević i Marija Husar, a Jacquesovi, Tihomir Preradović i Marina Đurović Čelić. Dečaka su savjetovali Aljoša Šerić i Maja Posavec.

Mentori će u iduće četiri emisije dvoboja morati donijeti teške odluke - s kojih šestero kandidata nastaviti natjecanje, a s kojima se rastati. Rastanak će, osim mentorima, teško pasti i samim kandidatima jer su se međusobno povezali i sprijateljili pa su emotivne reakcije ono što se očekuje u nadolazećim emisijama.

Tijekom dvoboja mentori suprotstavljaju po dvoje natjecatelja iz svoje ekipe koji pjevaju u duetu ispred gledatelja u studiju. Duel se odvija u pravom ograđenom ringu, poput boksačkog, u kojem kandidati snage odmjeravaju pjevanjem. Odmah nakon izvedbe dueta mentor mora izabrati koji će natjecatelj u sljedeći krug natjecanja, odnosno u nastupe uživo.

Dueli koji su ujedno i dueti, odvijat će se u ograđenim ringovima, a nakon što dvoje kandidata otpjevaju duet, mentor će odmah odabrati osobu koja prolazi u idući krug natjecanja uživo.

Tim Tonija Cetinskog čine: Bojan Aleksovski, Kristian Ordulj, Božidarka Matija Čerina, Maja Škiljević, Sara Barbarić, Jure Brkljača, Iva Ajduković, Vladimir Matica, Romana Lalić Pejaković, Kristina Boban, Alen Bičević, i Andrija Kovačević.

29-godišnja Božidarka dolazi iz Rijeke. Pjevanjem se bavi od djetinjstva i dosad je sudjelovala na festivalima poput Grobničke skale i Uskrs festa, a trenutno nastupa s čak tri benda od kojih u jednom pjeva na portugalskom.

27-godišnji Bojan je diplomirani ekonomist i dolazi iz Požege. Glazbom se ozbiljno bavi već deset godina. Nastupio je na nekoliko festivala, a među njima i na makedonskom izboru za pjesmu Eurovizije.

Kristian Ordulj ima 20 godina i dolazi iz Srinjina. Sa svojim bendom svira na vjenčanjima, a snimio je i nekoliko autorskih pjesama.

24-godišnja Zagrepčanka Maja Škiljević apsolventica je na studiju projektnog menadžmenta. Iako je prošla mnoge glazbene pravce, trenutačno se nalazi u soul glazbi, pa su joj tako uzori Aretha Franklin, Etta James, Ella Fitzgerald i Nina Simone.

19-godišnja Sara Barbarić nema izvođačkog iskustva, a prijavila se na nagovor prijatelja. Ljubav prema glazbi usadili su joj brat i sestra.

Jure Brkljača, 20-godišnji Zadranin, potječe iz glazbeničke obitelji. Kad se ne bavi glazbom, trenira krav magu, izraelsku borilačku vještinu.

Iva Ajduković prvi je put nastupala sa sedam godina. Ima 28 godina i dolazi iz Sinja.
Sa 16 godina u kazalištu Komedija pjevala je u mjuziklu "Kosa".

Vladimir je najstariji natjecatelj, a bio je pjevač prve heavy metal skupine na ovim prostorima - III. kanal. Prijavio se na The Voice kako bi provjerio ima li još pjevačku "žicu".

34-godišnja Romana Lalić Pejković dolazi iz Tučepa i po zanimanju je profesorica engleskog jezika. Nastupa kao solist, s raznim bendovima te kao članica klape Fjoret.

20-godišnja Kristina Boban dolazi iz Splita i ima 20 godina. Pjevanjem se bavi od malih nogu kada je postala članicom dječjeg zbora Abrakadabrići.

Alen Bičević dolazi iz Malog Lošinja. Deset godina trenirao je karate, bavio se plesom, a okušao se i u skladanju.

Andrija Kovačević je 25-godišnjak iz Zagreba. Apsolvent je na Muzičkoj akademiji, gdje svira saksofon. Kao član duhovnog zbora Agape, surađivao je s mnogim našim poznatim izvođačima, među kojima su sestre Husar i Jacques Houdek.

Tim Indire Levak čine: Bruna Oberan, Karlo Cvetković, Dora Vestić, Zdravka Damjanović, Samanta Vrbljanac, Ana Opačak, Ivan Županović, Tomislav Užarević, Sven Pfeifer, Samanta Bučaj, Andrea Mihal i Mateo Resman.

21-godišnja Bruna Oberan iz Požege, pjevanjem se, na poticaj oca glazbenika, počela baviti i prije no što je s 9 godina upisala glazbenu školu gdje je svirala klavir.

Karlo Cvetković, 21-godišnjak iz Creta pokraj Osijeka, dolazi iz glazbeničke obitelji. Pjevanjem se aktivno bavi već desetak godina nastupajući kao solist, ali i kao član Tamburaškog sastava Lege iz Osijeka.

19-godišnja Osječanka, Dora Vestić, studentica je glazbene pedagogije na Glazbenoj akademiji. Osim klasične voli i modernu glazbu, posebice jazz, te joj je ambicija studirati jazz pjevanje.

Zdravka Damjanović je 22-godišnja studentica dizajna u novim medijima koja živi u Supetru na Braču. Dolazi iz glazbeničke obitelj.Donedavno je nastupala sa svojim akustičnim triom izvodeći rock i blues glazbu, a onda se odlučila za solističke vode.

Samanta je 41-godišnja Riječanka s talijanskom adresom. Osam godina nastupala je kao profesionalna pjevačica na Kanarskim otocima, a prije toga je pjevački zanat tesala nastupajući po festivalima u okolici Rijeke.

Splićanka Ana Opačak profesorica je engleskog i talijanskog jezika. Od ranog je djetinjstva zaljubljena u sve što ima veze s Francuskom. Uz francusku šansonu, voli i talijansku kanconu. Nastupila je čak s Gibonnijem na njegovu koncertu u Parizu.

Ivan Županović živi u Zadru. Otac je troje dece, a glazbom se ozbiljnije počeo baviti prije 10-ak godina kada je dobio poziv da postane pjevačem poznate zadarske grupe Forum. U posljednje vrijeme češće nastupa s grupom Calypso.

Tomislav Užarević ima 28 godina, živi u Đakovu. Po zanimanju je menadžer prodaje, no odlučio je dati otkaz i posvetiti se samo glazbi. Trenutačno ima akustični duo Acoustic Souls s kojim izvodi i obrade i autorske pjesme, a snimili su i album.

Sven Pfeifer ima 27 godina i živi u Samoboru. Po struci je profesor violine, a trenutačno u osnovnoj školi predaje glazbeni odgoj. Pjevanjem se aktivno bavi dvije godine i izvodi hip hop i R’n’B glazbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18-godišnja Samanta Bučaj u Bjelovaru pohađa srednju školu, ali inače je iz Velike Pisanice gdje se kao djevojčica počela baviti pjevanjem u crkvenom zboru. Dosad je pjevala na raznim humanitarnim koncertima.

Andrea Mihal ima 20 godina i dolazi iz Slavonskog Broda. U Zagrebu studira kemiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. U glazbenoj školi učila je svirati klavir i flautu.

Mateo Resman je 21-godišnjak koji živi u Gerovu, a u Rijeci studira rani i predškolski odgoj. Pjeva u bendu Striptones, s kojim je snimio demo album na engleskom jeziku.

Tim Jacquesa Houdeka čine: Mateo Pilat, Gordan Gregurović, Martina Milošević, Dino Petrić, Nina Kraljić, Pjerino Ružević i Neven Stipčić, Antonela Đinđić, Ana Cerovac, Egon Marić, Ema Gagro i Melanie Malike Acorlor.

26-godišnji Gordan Gregurović dolazi iz Poreča. Uz glazbu, bavi se tradicionalnim i uličnim kazalištem kao glumac, redatelj i scenarist. Pjevanjem se aktivnije počeo baviti tek pred dvije godine.

Martina Milošević živi u Bartolovcu pokraj Varaždina i ima 27 godina. Cijeli se život bavi stolnim tenisom. Nekoć je bila kadetska reprezentativka, a danas trenira nove generacije. Uz to, završava studij psihologije.

20-godišnji Dino Petrić dolazi iz Selca na otoku Hvaru. Sav novac koji uštedi radeći u jednoj tvrtki ulaže u demo snimke svojih autorskih pjesama. Nastupao je kao član školskog zbora, a zatim i sa svojim pop bendom Step.

Mateo Pilat ima 20 godina, dolazi iz mjestašca Karojba pokraj Motovuna i pohađa studij mediteranske poljoprivrede u Poreču. Glazbom se aktivno bavi otkad se s 10 godina kriomice prijavio na jedan festival. Do sada je sudjelovao na desetak festivala i snimio četiri autorske pjesme.

Nina Kraljić, 22-godišnjakinja iz Lipovljana, studira kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Dvije godine je studirala na Muzičkoj akademiji.

Pjerino Ružević, 22-godišnji Splićanin, studira na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta. Dosad je sudjelovao na nekoliko pjevačkih natjecanja, a nastupio je i na festivalu Pjesme Podravine i Podravlja.

Neven Stipčić ima 20 godina i dolazi iz Varaždina. Student je novinarstva na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. Nekoć je trenirao bejzbol, no odlučio se posvetiti isključivo glazbi. Pjeva u funk soul bendu Groove On, a nastupao je i u drugoj hrvatskoj produkciji mjuzikla “Jadnici”.

18-godišnja Antonela Đinđić glazbom se bavi otkad ju je majka upisala na jedan dječji zbor. U srednjoj školi upisala je Rock akademiju koju i dalje pohađa, a bavila se i plesom i glumom.

Ana Cerovac ima 30 godina i živi u Rijeci. Po zanimanju je učiteljica razredne nastave, no trenutačno radi u jednom restoranu. Pjevala je u pop rock bendu DNA s kojim je i snimila album “Naša priča”.

24-godišnji Egon Marić živi u Slavonskom Brodu. Nekoć se bavio skateboardingom, no zbog ozljede je s time prestao i odlučio svirati gitaru. Pjevati je počeo prije tri godine.

28-godišnja Ema Gagro dolazi iz Malog Lošinja. Na sate pjevanja krenula je dok je kratko vrijeme živjela u SAD-u. Gostovala je na albumu slovenskoga glazbenika Mihe Guština Guštija. Sudjelovala je u mjuziklima Crna kuća i Footlose, a članica je i zbora Izvor.

19-godišnja Melanie Malike Acorlor rođena je u Zagrebu. S obitelji je neko vrijeme živjela u Gani te u Bihaću. Studira tekstilni i modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

Tim Ivana Dečaka čine: Dino Purić, Valentina Trstenjak, Dario Došlić, Ante Brzić, Azra Kuštrić Skender, Melanija Purić, Nicole Vidak, Daniel Jurišević, Marin Jurić Čivro, Elena Stella, Iva Gortan i Mahir Kapetanović.

25-godišnji Dino Purić iz Daruvara dosad je bio u mnogo bendova s kojima je izvodio raznu glazbu, a surađivao je i sa Željkom Bebekom. Ne želi se ograničavati u glazbi te voli sevdah, ali i glazbu Jeffa Buckleya kojeg smatra svojim uzorom.

20-godišnja Splićanka, Valentina Trstenjak, dolazi iz glazbeničke obitelji. Posljednjih godinu dana članica je benda s kojim nastupa na svadbama i s kojim je prošla cijelu Hrvatsku.

33-godišnji Dario Došlić živi u Zagrebu. Po struci je inženjer poljoprivrede, no odlučio je promijeniti smjer, pa sada studira glumu, a pjevanjem se profesionalno bavi 10-ak godina. Do sada je nastupio u mnogim mjuziklima i glazbenim predstavama.

33-godišnji Ante Brzić dolazi iz Svetog Filipa i Jakova, a po zanimanju je skiper. Deset godina je bio drugi tenor u klapi Cantus. S klapom je tri puta bio u finalu Festivala dalmatinskih klapa Omiš. Sada ima dva benda. S jednim izvodi soul, blues, jazz i funk obrade, a drugi je autorski blues bend.

Melanija Purić, 28-godišnja magistrica ekonomije, dolazi iz Malinske. Jedanaest godina provela je kao članica benda u kojem svira i njezin dečko, no nedavno se odlučila na samostalnu karijeru.

Nicole Vidak ima 18 godina i dolazi iz Labina. U Rijeci pohađa srednju glazbenu školu i svira klavir. Ljubav prema glazbi prenijela joj je njezina majka dirigentica u čijem je dječjem zboru počela pjevati kada je imala samo dvije godine.

26-godišnji Riječanin Daniel Jurišević trenutačno se bavi samo pjevanjem. Počeo je pjevati u klapama, pa onda nastavio u autorskom pop rock bendu DNA. Sada se nada samostalnoj karijeri.

Rođena Dubrovčanka, 28-godišnja Azra Kuštrić Skender, posljednjih osam godina živi u Zagrebu. Po zanimanju je medicinska sestra i majka dvoje djece.

Marin Jurić Čivro dolazi iz Virovitice i ma 20 godina. Osim što pjeva, svira i bubnjeve. U osnovnoj školi bio je član cover banda Irritus, a poslije blues banda Ohio iz Virovitice. Sada pjeva u zagrebačkom metal bendu SITS.

30-godišnja Elena Stella dolazi iz Zadra. Pjeva od malih nogu, a ljubav prema glazbi usadio joj je otac koji se također bavio glazbom. Elena danas ima svoj bend Dirty Harry koji postoji šest godina.

Iva Gortan ima 23 godine i dolazi iz Pazina. Studira psihologiju, a u slobodno vrijeme volontira u raznim udrugama. Pohađala je glazbenu školu, gdje je svirala violinu, a pjevanjem se počela baviti na nagovor svojeg profesora.

23-godišnji Mahir Kapetanović živi u Zagrebu. Neko vrijeme bio je član skupine Bad Mushrooms, a primarni bend mu je The End. Već je dvije godine  član glazbeno-scenskog ansambla Medley Teatar i nastupa u rock-mjuziklu Antigona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara