Tko kaže da se kultura ne isplati: Picasso u Zagrebu zaradio četiri milijuna kuna!

Foto: AA

MARINA VICULIN, ravnateljica Galerije Klovićevi dvori, ususret skorom zatvaranju izložbe Picasso koja traje od 23. ožujka ove godine, kazala je kako je izložbu do sada vidjelo više od 100 tisuća posjetitelja, što je apsolutni rekord posjećenosti likovnog događaja u proteklih deset godina u Hrvatskoj, javlja agencija Anadolija.

U kamenom dvorištu muzeja Klovićevi dvori na zagrebačkom Gornjem gradu, na konferenciji za medije uz ravnateljicu galerije Marinu Viculin, govorili su pročelnik za gradsku kulturu Ivica Lovrić, veleposlanica Republike Francuske Michele Boccoz, te predstavnici Croatia osiguranja i Splitske banke kao glavni sponzori izložbe.

"Prosjek posjeta od stotisućitog posjetitelja je oko 100 ljudi dnevno", rekla je Viculin.

Klovićevi dvori su sa 100-tisućitim posjetiteljem izložbe, kako se procjenjuje, zaradili oko četiri milijuna kuna od ulaznica, koja pokriva troškove. Osim grupa iz Hrvatske, bilo je i posjeta iz Slovenije, BiH i Srbije.

Od 1. srpnja galerija će biti otvorena od 10 do 22 sata, a 6. srpnja, noć prije zatvaranja, galerija će biti u tzv. "Noći s Picassom" otvorena do dva sata iza ponoćii, rekla je ravnateljica Viculin. 

Pročitajte više