Upoznajte Bubu u Muzeju Ferdinand Budicki

Foto: Facebook

U POVODU 75. rođendana Volkswagen Bube, u Muzeju Ferdinand Budicki u Zagrebu održava se izložba o jednom od najpopularnijih automobila u povijesti.

"Proizvedena je u više od 15 milijuna primjeraka u cijelom svijetu i to je jedan dio koji ćemo i mi ovdje obilježiti, kroz šest Buba, od najstarijih iz 50./60. godina, do off road Bube i kućnih prerada. Tu je 80 crno-bijelih autentičnih i povijesnih fotografija, na digitalnim ekranima vrte se povijesni filmovi, izložena su i dva motora, tako da će se cijeli fenomen tog automobila moći razgledati", rekao je Valentino Valjak iz muzeja Ferdinand Budicki dodajući da je izložen i jedan motor sa samo 45 sati rada.

Oni koji posjete muzej vikendom, imaju i dodatni užitak. "Vikendima ćemo građanima omogućiti vožnju. Bit će i predavanja i tehničke radionice".

A izložena je i literatura, memorabilije, modeli u raznim mjerilima, artefakti te igračke na temu Bube. Cijela priča kulminirat će novogodišnjom vožnjom po središtu Zagreba.

"To je jedna živa priča. Osim što je to prvi muzej u Zagrebu posvećen automobilima i motorima u ovom dijelu povijesti, riječ je i o jednoj živoj priči gdje oldtimer klubovi imaju svoje ciljeve, tako da uvijek imamo neke kolone po gradu i obljetnice kroz cijelu godinu", ističe Valjak.

Izložba je otvorena do 30. prosinca. Za klince od 5 do 15 godina upad u muzej je 15 kuna, a za odrasle 30 kn.

Pročitajte više