Upoznajte Frana, prvu bebu rođenu u Hrvatskoj u 2015.

Foto: Željko Idžotić/Radio NG

PRVA beba rođena u Hrvatskoj rodila se samo četiri sekunde iza ponoći u rodilištu u Novoj Gradiški, piše Radio NG.

Njegovo je ime Fran, težak je 3440 grama i dugačak 52 centimetra, a drugo je dijete u obitelji Kokić, a roditelji, majka Katica i otac Filip Kokić, presretni su zbog dolaska novog člana.

Inače, njihov prvi sin star je dvije i pol godine i zove se Šimun. Porod su obavili dr. Boris Lovrić, dr. Štefo Đurić, primalja Zdravka Samardžić i primalja Ivana Gudac.

"Prošle godine rodilište u Novoj Gradiški imalo je 400 poroda, a godinu smo prošli bez nekih većih turbulencija u smislu ukidanja bolnica i spajanja bolnici Slavonski Brod pa se nadamo da ćemo tim stopama ići i dalje i nadamo se da nije upitan opstanak novogradiškog rodilišta", rekao je u kratkoj izjavi za Radio NG nakon uspješno obavljenog poroda dr. Boris Lovrić.

Među prvi ovogodišnjim bebama je i mala Osječanka Ema Šimičić koja je rođena jutros oko osam sati, a majku Slađanu i bebu posjetio je i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić

U 9 sati i 20 minuta u Varaždinu je rođena i Sara Grgeš koju je posjetio zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić koji je ujedno donio i darove na Odjel za ženske bolesti i porodništvo Opće Bolnice Varaždin.

Pročitajte više