Upoznajte gospođu Zuckerberg: Završila je Harvard, a svog muža smatra štreberom



PRISCILLA CHAN dugo godina bila je poznata isključivo kao djevojka osnivača Facebooka, Marka Zuckerberga. Međutim, nakon što je par ovog vikenda promijenio svoje Facebook statuse u "vjenčani", javnost se zainteresirala za ovu neupadljivu intelektualku koja je s Markom već devet godina.



Njihova priča započela je na Harvardu kad je Priscilla bila brucošica, a Zuckerberg diplomac. Tad još nije bio poznat, a radio je na svom Facebook projektu. Tijekom tuluma Markovog bratstva, upoznali su se u redu za toalet. "On je bio štreberko koji je čekao u redu za toalet dok smo bili na jednoj zabavi", opisala je i sama Priscilla svog dragog tijekom intervjua za The New Yorker.

Priscilla je s njim ostala i nakon što je napustio studij kako bi radio na svom ambicioznom projektu, a kako pišu sveučilišne novine Crimson, Mark je Priscilli među prvima ponudio posao u kompaniji koji nije prihvatila. "On joj je ponudio posao, a ona mu je u šali odgovorila: 'Voljela bih posao u Facebooku, hoćeš bombončić'".

Želi postati pedijatrica

Nakon što je završila biologiju na Harvardu preselila se u San Jose gdje je nekoliko godina predavala prirodne znanosti četvrtim i petim razredima. Prije dvije godine ona i Mark započeli su zajednički život u Palo Altu. Nakon što je prestala predavati djeci u San Joseu upisala je postdiplomski studij na Sveučilištu u Kaliforniji gdje je studirala medicinu te planira postati pedijatrica.



Upravo ova druga diploma bila je izgovor za zabavu organiziranu za stotinjak prijatelja i članova obitelji koji su mislili da dolaze na proslavu Priscilline promocije, a došli su na vjenčanje. Sebe i svog dragog u nekoliko navrata opisala je kao jednostavna bića, a to se može zaključiti i iz njihove skromne svadbe kao i jednostavne kuće u kojoj žive.

Pročitajte više