Uz ovakve profile, policiji ni ne trebaju drukeri: Moderni mafijaši previše vremena provode na Fejsu

Foto: Facebook

SICILIJANSKA mafija, poznata po tajnovitosti koja je generacijama bila dio tradicije, popustila je pritisku društvenih mreža.

Naime, policija tvrdi da novi naraštaji mafijaških bossova provode previše vremena na društvenim mrežama, hvale se svojim bogatstvom pa čak i obavljaju poslove preko Facebooka.

Magazin Espresso proveo je istraživanje i zaključili su da se neki od mafijaških šefova ponašaju kao "zlatna mladež Instagrama" koja je završila u svim svjetskim medijima, a jedan od najrazmetljivijih je Domenico Palazotto čiji je profil prepun fotografija na kojima se pohvalio onim što ima, koga poznaje, što pije, čim se bavi i što vozi.

Ovaj 28-godišnji pozer čak je lajkao i Massima Messinu Denara koji spada među mafijaške "šefove svih šefova", a objavio je i video u kojem tvrdi da je "izvorni kum".

No, on nije jedini. Tu je i Salvatore D'Alessandro koji ima isti problem, a policija dodaje da im ovakvi primjerci uvelike olakšavaju posao te objašnjavaju da će ova ovisnost o društvenim mrežama biti razlog zbog kojeg će mafijaške karijere novih generacija trajati znatno kraće.

Naime, Palazzotto je bio među 95 uhićenih u lipanjskoj akciji u kojoj je "pala" većina novih mafijaških "zvijezda".

Pročitajte više