Video: Australski političar kopirao govor Michaela Douglasa iz filma "Američki predsjednik"

ANTHONY ALBANESE je australski ministar prometa i jedan od čelnika njihove radničke stranke kojemu se danas smije cijela Australija. Političar je držao govor u Nacionalnom novinarskom domu i u govoru koji je čitao, odlučio je napasti vođu opozicije Tonyja Abbotta.

"U Australiji imamo ozbiljne izazove koje trebamo riješiti i trebamo ozbiljne ljude da ih riješe. Nažalost, Tony Abbott nije uopće zainteresiran za rješavanje ičega. Njega zanimaju samo dvije stvari, kako zastrašiti Australce problemom i kako nekoga okriviti za to", vrlo ozbiljno je objasnio Albanese. Ovu tvrdnju bilo je teško shvatiti ozbiljno kad je jedan od čelnika opozicijske stranke uočio nevjerojatnu sličnost njegova govora s govorom Michaela Douglasa u filmu "Američki predsjednik" iz 1995. koji se na australskoj televiziji prikazivao samo par dana prije.

U legendarnom filmu Michael govori identične riječi, sa zanemarivim razlikama: "Imamo ozbiljne probleme koje trebamo riješiti i trebamo ozbiljne ljude da ih riješe. Koji god bio vaš pojedini problem, prijatelji, obećavam vam da Bob Rumson nije uopće zainteresiran za njegovo rješavanje. Njega zanimaju samo dvije stvari, kako vas zastrašiti problemom i kako nekoga okriviti za to".

Scenarij "Američkog predsjednika" je napisao slavni Aaron Sorkin, koji je odgovoran i za "Zapadno krilo", a dobio je i Oscara prošle godine za "Društvenu mrežu". Osramoćeni političar je na svom Twitter profilu "citirao jednog drugog slavnog Amerikanca, Homera Simpsona i napisao `D'oh`". Je li pisac njegovih govora danas imao posao - javnosti je nepoznato.

Pročitajte više