Vlasnik Mede zabrinut: Otkad smo ga zatvorili slabije jede

Foto: Duško Marušić/Pixsell

JAVNOST je već vrlo dobro upoznata s problemima obitelji Šimunović iz Peroja pokraj Pule gdje živi jedini pas u Hrvatskoj čiji su vlasnici dobili sudsku zabranu zbog koje njihov ljubimac ne smije lajati od 20 sati do osam ujutro.

Naime, u privremenoj mjeri Općinskog suda u Puli stoji da ako Medo zalaje, i to samo jednom, njegovi vlasnici morat će platiti čak 20 tisuća kuna (kazne za "dnevno lajanje" mogu iznositi od 300 do 500 kuna), zbog čega je Medo tijekom tog vremena zatočen u kući.

Međutim, nakon što su ga vlasnici zatvorili, pojavili su se i neki drugi problemi.

"Bojim se za zdravlje psa. Ovo je jako velik šok za njega. Držimo ga zatvorenog u ljetnoj kuhinji tako da nam bude bliže i da čujemo ako počne lajati jer ne sumnjam da će susjedi reagirati ako čuju bilo kakav zvuk", govori nam Anton Šimunović i dodaje: "Međutim, puno slabije jede, a primijetili smo i da u 'pritvoru' odbija obavljati nuždu jer mu to nije prirodno. Muka mu je to za zdravlje".

Problem ipak nije Medo?

Šimunović tvrdi i da nemaju namjeru prebaciti psa negdje drugdje jer to bi značilo da ne mogu držati niti jednog ljubimca: "Imamo i nekoliko mačaka, a i to im smeta. Ako maknemo psa, tražit će da maknemo i mačke, a imamo i nekoliko kokoši i pijetla pa će se jednog dana požaliti i da im je pijetao preglasan. Ovo je prevelik pritisak, neprestano pazimo na Medu, ali najgore je ipak to da primjećujemo da mu to šteti zdravlju".

Šimunović tvrdi da su problemi s gospođom Vuketić realno počeli još prije šest godina i da je Medo samo "instrument".

"Iskreno, sve je to započelo još prije šest godina i radi se o jednoj nekretnini oko koje smo se posvađali. Medo je samo način da nam se osvete. Čekamo neko konačno rješenje, ali ne vidim da će tu biti kraja", zaključuje Šimunović.

Pročitajte više