Završen lov na "lava": Britanci se sprdaju, a policija tvrdi da je riječ o velikom kućnom mačku

NAKON što je danas odbjegli lav digao na noge cijeli Essex, Britanci su ubrzo odlučili i sami "pomoći" policiji u potrazi.

Twitter je tako odjednom postao prepun lažnih prijava građana koji tvrde da su ugledali strašnog lava u gradu. Mnogi su se složili da je lav vjerojatno preplanula reality zvijezda Gemma Collins, koja je viđena s odgovarajućom šminkom i grivom u gradu. Drugi su se našalili tvrdeći da policija traži njihove slatke mačke, a oni treći postavili su fotografiju prestravljenog atletičara Moa Faraha kako trči pred lavom.

Amy Childs, još jedna od zvijezda tamošnjeg reality showa, prepoznata je kao lavica. Jedan od tviteraša napisao je kako je odbjegli lav zapravo Amy Childs bez šminke i počešljane kose. Mnogi su dvije djevojke nazvali strašnim zvijerima, mnogo opasnijim od samog navodnog lava. Izgleda da su se Britanci sprdali s pravom, budući da je policija nakon cjelodnevne intenzivne potrage, odustala od traženja lava. Nigdje ni traga od velike životinje koja vreba na građane Essexa.

Ipak, svjedoci i dalje tvrde da su vidjeli veliku mačku. "Vjerujemo da je sinoć u Essexu viđena velika domaća ili divlja mačka. Intenzivno smo pretražili područje i ispitali svjedoke, no ništa ne ukazuje na to da se radilo o lavu", izjavio je glasnogovornik tamošnje policije i dodaje da se vjerojatno radi o velikom kućnom mačku. Potom su se zahvalili svim građanima i posjetiteljima grada, koji su pomogli u njihovoj potrazi.

Fotografija koja je kružila Twitterom, a na kojoj se tobože nalazio lav iz Essexa, na kraju se pokazala lažnom.

Pročitajte više