Holivudska zvijezda i eurovizijska veteranka: Ovo su voditeljice Eurosonga 2024.

Foto: Press/Instagram

Sve tri večeri 68. Eurosonga vodit će holivudska zvijezda Malin Åkerman i popularna švedska televizijska voditeljica, komičarka i eurovizijska veteranka Petra Mede.

Malin glumila s velikim holivudskim zvijezdama

Malin Åkerman rođena je u Stockholmu i odrasla u Kanadi. Danas živi u Los Angelesu sa svojom obitelji. Tijekom glumačke karijere pojavila se u TV serijama poput The Comeback, Billions i Entourage, ali i filmovima Prisila na brak, Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta, Nevolje u raju, Čuvari, Zavodnik... Glumila je s Tomom Cruiseom, Jennifer Aniston, Sandrom Bullock i The Rockom.

U švedskim kinima pojavila se u mjuziklu A Piece of My Heart, gdje je pokazala svoj pjevački talent. Nedavno se pojavila u filmu The Final Race. Navikla je nastupati i na pozornici i na ekranu, no Eurosong je za glumicu sasvim novo okruženje.

"Ne mogu opisati svoje osjećaje. Jako sam uzbuđena i pomalo nervozna, ali u pozitivnom smislu. Uvijek mi se sviđao Eurosong, biti dio ovog fantastičnog showa zajedno s Petrom je ostvarenje sna. Osim toga, Petra je jedna od najsmješnijih žena koje sam ikad upoznala", rekla je Malin za Eurovision.tv.

Petri je ovo treći put da vodi Eurosong

Petra Mede jedna je od najomiljenijih televizijskih voditeljica i komičarki. Vodila je i švedski izbor za pjesmu Eurovizije Melodifestivalen, a ovo će joj biti treći put da vodi Eurosong. Vodila ga je 2013. godine i tada je bila međunarodno hvaljena, a zatim se 2016. ponovno vratila toj ulozi. 

"Zamislite da ponovno dobijete priliku voditi Eurosong. To je tako nevjerojatna čast. Nakon što sam ga prvi put sama vodila, a zatim s divnim Månsom Zelmerlöwom uz sebe, sada se jako veselim suradnji s Malin. Ne poznajemo se otprije, ali smo se već par puta srele i već me potpuno kupila. Bit će mi zadovoljstvo raditi s njom", rekla je Petra.

Prvo polufinale Eurosonga održat će se u Malmöu u Švedskoj u utorak, 7. svibnja, drugo polufinale na redu je dva dana poslije, 9. svibnja, a veliko finale je u subotu, 11. svibnja. Baby Lasagna nastupa u prvom polufinalu.

Pročitajte više