AC Schnitzer predstavlja X6 Falcon

NAKON modela X5 popularni njemački tuner predstavlja i X6 u atraktivnoj Falcon izvedbi.
 
Osnovni znakovi raspoznavanja BMW-ovog crossovera su dvobojna karoserija i nadogradnje u obliku proširenja blatobrana, agresivnije oblikovanih odbojnika te stražnjeg spojlera i difuzora. Na sve su se nadovezali 22-inčni aluminijski naplatci s pneumaticima mjera 295/30 sprijeda i 335/25 straga. Epilog su redefinirani odnosi glavnih gabarita s naglašenim povećanjem širine vozila, sprijeda za 70 i straga za 80 mm.

Svi elementi izrađeni su od naprednog tipa plastike imena PU-RIM (poliuretanska pjena) koju karakterizira veća otpornost na mehanička oštećivanja, kao i izrazita elastičnost. Također, svi elementi na vozilu su izvedeni u skladu sa željom za postizanjem bolje aerodinamike.

Dinamička svojstva Falcona provjerena su na Nurburgringu, i to nakon što je kroz niz modifikacija prošlo podvozje, kao i pogonski motor.

Ugradnjom novog ispušnog sustava i promjenama na elektronici snaga serijskih dizelaša je povećana, kod 30d izvedbe sa 173 kW/235 KS na 200 kW/272 KS, te na 35d sa 210 kW/286 KS na 228 kW/310 KS. I na kraju spomenimo preinake na interijeru koje doprinose ekskluzivnosti, a uključuju EVO-3 sportski upravljač, alu dekoraciju i tepihe od velura.

Pročitajte više