Ambicijama nikad kraja: Madonna želi remake "Casablance"

POP kraljica još se jednom baca u glumačke vode - nakon što su njena dosadašnja pojavljivanja na velikim ekranima popraćena lošim filmskim kritikama, pjevačica, izgleda, od svojih nastojanja da kraj svoga ionako pretjerano popularnog imena stavi prefiks ozbiljne glumice, nikako ne odustaje.

Nakon što je nedavno predstavila svoj prvi redateljski uradak, televizijsku dramu "Filth and Wisdom", Madonna je zapanjila cjelokupnu filmsku industriju najavivši remake "Casablance". Riječ je, naravno, o Oscarom nagrađenom filmu zlatnog doba Hollywooda čije se rečenice i danas rado citiraju. No, da bi šok bio još veći, radnju filma pjevačica namjerava staviti u ratom pogođeni Irak.

U originalu tog filma iz 1942. godine, Bergman je glumila s Humphreyjem Bogartom koji je tumačio ulogu Ricka Blainea, vlasnika jednog kafića u marokanskom gradu Casablanca u ranijim danima Drugog svjetskog rata.

Glavnu je ulogu Ilse Lund, koju je u originalu tumačila Ingrid Bergman Madonna očekivano dodijelila samoj sebi, iako je Bergman tu ulogu tumačila u svojoj dvadesetoj godini, dok je Madonna na pragu pedesete. Izvori tvrde kako je 49-godišnja Madonna nedavno ušla u jedan veliki holivudski studio s idejom o ovom svom novom projektu. "Madonna i njeni glasnogovornici hodali su po studiju i iznosili ideje o projektu koji je remake 'Casablance'. Nikome nije bilo jasno zašto želi napraviti remake nečega što se smatra savršenim filmom i najvećim proizvodom Hollywooda. Nitko to nije rekao na glas, no svi se boje da bi taj film mogao ispasti prava katastrofa", ispričao je izvor.

K.H.

Pročitajte više