Angelina Jolie posjetila ekvadorske izbjeglice i Haiti

ANGELINA JOLIE posjetila je izbjeglice u Ekvadoru koji jedva preživljavaju ne granici te zemlje i Kolumbije. Glumica koja je ujedno i UN-ova ambasadorica dobra volje od 2001. godine poznata je po svom zalaganju da svijet upozori na veliki problem  milijuna izbjeglica diljem svijeta. Lijepa glumica i humanitarka u nekoliko je dana obišla sela uz granicu Ekvadora i Kolumbije kako bi posjetila žene i djecu koji tamo žive nakon što su morali napustiti svoje domove zbog brojnih konflikata u regiji.

Angelina se tijekom posjeta Ekvadoru sastala i s predsjednikom te zemlje Rafaelom Correaom i njegovim suradnicima kako bi porazgovarali o problemu izbjeglica. Procjenjuje se da između 50 i 170 tisuća Kolumbijaca živi blizu granice zbog konstantnih sukoba u toj zemlji koji bjesne od šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Osim prošlotjednog posjeta Ekvadoru, Jolie je tijekom vikenda svratila i na Haiti kako bi s tamošnjim političarima i službenicima UN-a razgovarala o problemu djece stradale u velikom potresu. Angelina je od tada na Haitiju bila već nekoliko puta, a sada je željela provjeriti koliko se poboljšala situacija djece koja su ostala bez domova i roditelja. Na Haitiju se glumica sastala s predsjednikom Reneom Prevalom, a njezin je posjet trebao biti tajan no informacije su ipak procurile. Angelina ne svojoj misiji nije bila u društvu obitelji pa se tako Brad Pitt i njihovih šestero djece nisu nigdje vidjeli.   

 

 

Pročitajte više