Znate li u kojoj je dvorani 1990. godine bio Eurosong u Zagrebu?

Screenshot: YouTube

MNOGI fanovi Eurosonga navijaju da se Eurovizija 2025. godine održi u Zagrebu. Baby Lasagna prvi je na eurovizijskim kladionicama i ogromne su šanse da se Eurosong 2025. održi upravo u Zagrebu.

Bio bi to drugi zagrebački Eurosong u povijesti.

Eurosong je, naime, 1990. godine održan u Zagrebu. Natjecanje je u Jugoslaviju dovela zadarska grupa Riva, koja je 1989. godine pobijedila u Švicarskoj. Iako se to danas čini pomalo nerealno, Eurosong je održan u Lisinskom.

Vodili ga Oliver Mlakar i Helga Vlahović

Voditelji natjecanja bili su Helga Vlahović i Oliver Mlakar. Toto Cutugno pobijedio je s pjesmom Insieme: 1992.

To natjecanje obilježio je i jedan skandal vezan uz voditelje. Oliver Mlakar i Helga Vlahović u jednom su trenutku odlučili odustati od vođenja izbora, a zamijenili su ih Rene Medvešek i beogradska voditeljica Dubravka Marković. No zbog nezadovoljstva gledatelja Oliver i Helga ipak su se odlučili vratiti.

"Dva su voditeljska para morala biti spremna za slučaj ako, primjerice, Helga ili ja slomimo nogu, ruku, razbolimo se… Mirisalo mi je kao da žele eliminirati Helgu, da je to bila igra s ciljem da uleti mala Markovićka", rekao je Oliver jednom prilikom.

Sljedeća dva dana produkcija je bila, prisjetio se, zasuta nezadovoljstvom Zagrepčana. Pristizale su čak i prijetnje da će netko razbiti dvoranu Lisinski ako oni ne budu vodili Eurosong.

Pročitajte više