Angelina Jolie vs. Milorad Dodik: Glumica traži ukidanje Republike Srpske

ANGELINA JOLIE još uvijek je pod dojmom događanja na ovim prostorima, a posljednji u nizu njezinih poteza je traženje ukidanja Republike Srpske, koju je nazvala genocidnom. Prema pisanju Kurira, Angelina u svibnju namjerava u Banjoj Luci održati konferenciju za novinare, a tada će zatražiti da se Republika Srpska ukine.

Milorad Dodik iznenađen je Angelininim najavama, no zbog njih nije zabrinut. "Nevjerojatno i nedopustivo! Ona može misliti što hoće, ali RS je izraz volje srpskog naroda i ona se nikako ne bi smjela uplitati u naše postojanje. Niti da sudi kakva smo mi država! Nek se drži svojih filmova. Ovakve najave prelaze granice dobrog ukusa. Mi, naravno, nećemo biti domaćini takve manifestacije u Banjoj Luci. Ne možemo joj zabraniti da dođe, ali neka vidi na kakav će prijem naići. Jasno je da je neinformirana i instrumentalizirana od strane bošnjačkih grupacija i neka joj to služi na čast. Mi smo se izborili s mnogima pa ćemo i s takvom jednom trebom. Neka je najpoznatija na svijetu. Ne zanima nas. Mnogi su nas napadali, ali izborili smo se i s jačima", izjavio je Milorad Dodik.

Na sve se osvrnuo i Emir Kusturica koji kaže da se Angelina bavi propagandom, kao i Bruce Willis koji je nedavno posjetio Beograd. "Oni pripadaju kinematografiji koja je skrivena propaganda. Kad dođe Angelina Jolie raditi film o stradanju bosanskih muslimana, mogla je i o stradanju Srba, jer nisu samo bosanski muslimani stradali", rekao je Kusturica.

Pročitajte više