ANKETA Hoćete li posjetiti zagrebački Advent?

Foto: Ena Dragičević/Index

Počeo je Advent u Zagrebu. Danas je vrijeme nešto bolje nego jučer popodne kada je otvoren, a tisuće ljudi u idućih mjesec dana doći će na Advent iz svih dijelova Hrvatske. U Zagrebu se Advent organizira na nekoliko lokacija, a ove godine prvi put je i u Masarykovoj ulici.

Većina lokacija Adventa je otvorena, a ima ih nekoliko koje kreću kasnije, poput programa Veliki, veliki Boži na Svačićevom trgu, koji će startati 9. prosinca, Bala na Mažurancu od 15. prosinca i Ledene bajke na Ribnjaku od 16. prosinca.

Predviđeno je i održavanje oko sto raznih koncerata, pa će tako na Adventu prvi put nastupati australski zborovi, obilježit će se i 50 godina Dvorane Vatroslav Lisinski, bit će i koncerti na Gornjem gradu, a poseban štih dat će i koncerti s božićnih balkona, zagrebačke adventske razglednice, nastupi Zagrebačkog komornog orkestra, Zagrebačkih solista i drugi.

Početak Adventa uz kišu i snijeg

Prvi dan Adventa u Zagrebu počeo je s kišnim kapima, no kako je večer odmicala, pretvorio se u pravu blagdansku čaroliju. Nakon paljenja prve adventske svijeće na Manduševcu svečano je otvoren i Ledeni park na Tomislavcu, a zatim su tisuće lampica obasjale Zrinjevac.

Zagrepčane su posebno razveselile snježne pahulje, koje su uljepšale svečanu atmosferu, zbog čega su mnogi odlučili prošetati centrom grada i uživati u bajkovitim prizorima. 

 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.