Anne Hathaway u borbi protiv plastike: Zabranite operacije glumcima!

GLUMICA Anne Hathaway, poznata po ulogama u "Princezinim dnevnicima" i "Vrag nosi Pradu" izjasnila se protiv plastičnih operacija u glumačkom svijetu te (učestale) boravke holivudskih zvijezda u ordinacijama estetskih kirurga navela kao glavni razlog "loše glume". Anne, naime, smatra kako je najbitniji dio glumčeva posla mijenjanje izraza lica, što plastične operacije onemogućavaju, te usput priznala kako je i ona jednom davno bila toliko nesigurna u sebe da je ozbiljno razmatrala mogućnost da ode na korekciju nosa.

Anne, koja je danas zaštitno lice kozmetičkog diva Lancome, pokreće peticiju kojom bi uvjerila redatelje i glumce kako je "plastika" zlo - mlada glumica misli kako bi takav oblik (besmislenog) uljepšavnja trebalo čak i zabraniti, referirajući se na ljepotice iz zlatnog doba Hollywooda koje su bile karakterne glumice i nedostatke su rješavale šminkom koja ih nije priječila u učestalom i uspješnom mijenjanju izraza lica na filmskim setovima - i zato su bile istinske dive!

"Priznajem, razmišljala sam o tome da si sredim nos, ali sva sreća da sam odustala. Sada mogu glumiti glamuroznu djevojku, narkomanku ili čak i staru babu bez problema. Ljudi to ne shvaćaju - lice mora imati izražen karakter, ukoliko se bavite glumom, jer bez karaktera vaše lice je samo još jedno lice u moru mnogih", zaključila je.

V.V.

Pročitajte više