Arden AR7: Range Rover s tunerskom dušom

NAJPOZNATIJI tuner britanskih klasika nosi njemačke korijene, a ovim se poslom bavi već tri i pol desetljeća. Nakon najnovijeg jaguara, modela XF, na redu je (opet) Range Rover.

Najluksuzniji britanski terenac u Ardenovoj režiji nosi oznaku AR7, a donosi potpunu preradu koja zahvaća sve bitne dijelove vozila. Jedna od važnijih svakako se tiče motora, koji je kao i u slučaju prošlogodišnjeg AR7 osnažen. Moćnom V8 povećana je radna zapremina, što je za posljedicu imalo povoljniju radnu karakteristiku praćenu većom snagom.

Epilog je 520 KS i 680 Nm, a ubrzanje do 100 km/h sada traje 6,5 sekundi. Zvuči dobro, ali svejedno je to daleko od konkurencije u vidu Mercedesovog G55 AMG, koji za isto ubrzanje treba sekundu manje.

Estetskim modifikacijama nema se što prigovoriti. Range Rover je sada još upečatljiviji, posebno zahvaljujući ogromnim kotačima promjera do čak 23 inča. Od detalja izdvajamo LED dnevna svjetla sprijeda i dizajnerski izveden završetak ispušnog sustava.

S obzirom na vrhunsku ponudu serijskog modela interijer je pretrpio tek manje zahvate. Kombinacija alkantare i kože je nužnost koja se ne odbija, a ista konstatacija vrijedi i u slučaju primjene plemenitog drva, kroma i karbona. 

Pročitajte više