Atraktivna Hrvatica Laura Dundović odnijela titulu Miss Universe Australije

HRVATICA Laura Dundović okrunjena je za Miss Universe Australia 2008., te će zemlju Aboridžina predstavljati 14. srpnja ove godine na natjecanju Miss Universe of World u Vijetnamu. Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Donald Trump. 21-godišnja studentica psihologije pri Sveučilištu u Sydneyu pobijedila je u konkurenciji 28 natjecateljica na svečanom natjecanju u Trak Shouroom u Melbourneu. Svoju je pobjedu zahvalila obitelji i dečku koji su u publici zajedno s njom plakali nakon pobjede.

"Otkad znam za sebe radim puno i teško, što se vjerojatno isplatilo ovom večerašnjom pobjedom. Bilo bi jako lijepo kad bih stajala uz bok prethodnicama koje su osvajale titule na prošlima svjetskim natjecanjima, ali zasad sam presretna što sam uopće ovdje", rekla je Laura na koju je najviše ponosan otac Dragan porijeklom s otoka Ugljana.

Na natjecanju su djevojke preko dva sata defilirale pistom i pokazivale svoje adute uključujući izlazak u bikinijima. Odgovarale su i na pitanja žirija u kojem je sjedio i boksač Kostya Tzu. Lauru su u tom dijelu natjecanja pitali kako bi zbrinula okoliš i pobijedila probleme oko globalnog zatopljenja, na što je pobjednica odgovorila kako bi ljudi trebali koristiti manje laka za kosu.

Laura i obitelj nakon natjecanja u Vijetnamu planiraju godišnji odmor na otoku Ugljanu

Izbor je pohvalila i direktorica manifestacije Deborah Miller koja je naglasila kako je ovogodišnje natjecanje "jedno od najboljih i najvećih dosad". "Profil ovog eventa je svake godine bolji i bolji dijelom zahvaljujući bivšim pobjednicama Jennifer Hawkins i Erin McNaught koje su ovo natjecanje nakon pobjede promovirale diljem svijeta", rekla je Deborah, te nadodala: "Nevjerojatno je teško bilo odabrati najbolju, jer sve djevojke imaju odličan nastup na pozornici, lijepo se drže, imaju karizmu, vrlo su lijepe i inteligentne".

Nakon nastupa u Vijetnamu, Laura i njezina obitelj (koja je dijelom iz Australije) planiraju odmor provesti u Hrvatskoj i to u rodnom mjestu Preku na otoku Ugljanu. Na svjetskom izboru društvo će joj praviti i hrvatska predstavnica Snježana Lončarević, izabrana na Izboru za Miss Universe u Opatiji.

L.V.

Pročitajte više