Audi: Stiže mini R8

AUDI se sprema tržištu ponuditi novi roadster koji bi se temeljio na VW-ovom konceptu Bluesport te koji bi najvjerojatnije imao i svoje blizance pod značkama još kojeg branda pod VW kapom.

Vjeruje se kako bi ovaj automobil lako mogao nositi naziv R4, a većina ga sada naziva "mini R8". Ukupno gledajući R4 bi se u Audijevoj ponudi trebao smjestiti između TT-a i R8, a pored konvencionalne motorizacije poznate iz VW grupe, na tržište bi trebala stići i električna verzija. Dakle, isto kao i što će biti slučaj s većim i starijim bratom.

Vjeruje se kako će električni pogonski sklop činiti litij-ionske baterije te četiri elektromotora, po dva na svakoj osovini. Hoće li se raditi o u potpunosti identičnom pogonu kao kod konceptnog e-Trona još nije poznato.

Izvori navode kako će se R4 imati novi aluminijski prostorni okvir, dok bi dobar dio karoserijskih površina trebao biti izrađen od plastike kako bi masa automobila bila svedena na što manju mjeru. Naime, baterije će svakako poprilično doprinijeti njegovoj masi za koju se očekuje da će se kretati oko 1.500 kg.

Pored električne verzije hit bi svakako trebala predstavljati i unaprijeđena izvedba sadašnjeg 2,5-litrenog 5-cilindričnog turbobenzinca. U skladu s trendovima možemo očekivati i potentniju izvedbu nekog od postojećih dizelskih motora.

Dizajnom R4 će biti prepoznatljivi član ingolstadtske obitelji, a cijela priča će, kao što se može vidjeti na priloženom renderu, dodatno evoluirati. Što se karoserijskih izvedbi tiče u ponudi će biti coupe te klasični kabriolet, a neki navode i mogućnost targa verzije.

Pročitajte više