Audio knjige sve su popularniji, moderan način "čitanja"

Foto: Press

KROZ priče koje slušamo u djetinjstvu polako upoznajemo svijet. Užitka slušanja priča sjećamo se još godinama kasnije, kada likove i zaplete već biramo sami. Sudeći po trendovima, slušanje priča navika je kojoj se ponovno vraća velik broj ljudi.

Posljednjih godina audio knjige postaju sve popularnije, bilježeći i godišnji rast popularnosti i do 25 posto. Studija britanske Udruge izdavača pokazala je da 54 posto kupaca audio knjiga u Velikoj Britaniji u ovom novom načinu konzumacije sadržaja uživa zbog praktičnosti, a 41 posto jer im pruža mogućnost uživanja u štivu kada pojedina situacija ne dozvoljava držanje fizičke knjige u rukama. Prema podacima iz 2019. godine za američko tržište, za audio knjigama je 61 posto ispitanika uključenih u istraživanje posezao iz zabave, a 51 posto jer ih je tak način konzumacije sadržaja opuštao. Dodajmo tome i podatak iz iste godine da svaki peti Amerikanac uživa u audio knjigama i sasvim je jasno da se radi o novom top trendu.

Ono što audio knjige čini posebno privlačnima je njihova iznimna praktičnost. Čitamo li knjigu koja ima, recimo, 400 stranica (da ne govorimo o onima s većim brojem stranica), nije uvijek jednostavno nositi je sa sobom. Audio knjige, s druge strane, pohranjujemo u audioteke i imamo ih uvijek pri ruci.

Slušanje audio knjiga nam omogućava i obavljanje različitih aktivnosti uz istovremeno uživanje u sadržaju. Volite li čitati, a rijetko imate vremena za to, audio knjiga je sjajno rješenje. Putujete li na posao s jednog kraja grad ana drugi ili iz mjesta u mjesto, dnevno u prosjeku vjerojatno trošite i do dva sata samo na prijevoz. Zašto to vrijeme ne biste iskoristili za slušanje audio knjiga? Silikonski nastavak novih Huawei FreeBuds Pro bežičnih slušalica uklanja neželjene zvukove i osigurava vam da se fokusirate samo na ono što zaista želite čuti.

U posljednje vrijeme nerijetko se susrećemo s problemom pronalaska vremena za čitanje, najčešće zbog različitih obaveza, ali audio knjige možemo slušati i dok radimo nešto drugo. Osim toga, i sve veći broj naslova postaje dostupan u obliku audio knjiga, tako da čitateljska publika pred sobom ima zaista širok izbor. Svi oni koji do kraja godine ili do isteka zaliha kupe nove Huawei FreeBuds Pro bežične slušalice, na dar dobivaju audio knjigu našeg popularnog znanstvenika Igora Rudana „Očekujući vatre“ koja donosi njegova razmišljanja o izazovima 21. Stoljeća.

Novim korisnicima vrhunskih bežičnih slušalica će biti dostupna u domaćoj aplikaciji Book&Zvook koju je moguće preuzeti iz AppGallery trgovine, što može biti izvrsna motivacija da slušanje audio knjiga uvrstite kao novu naviku. Kako bi preuzeli audio knjigu, korisnici trebaju preuzeti Book&Zvook iz AppGallery trgovine i registrirati se sa svojom mail adresom. Nakon toga, u postavkama je potrebno odabrati Iskoristi promo kod te unijeti serijski broj svojih novih FreeBuds Pro bežičnih slušalica (nalazi se na pakiranju). Knjiga Očekujući vatre potom će ih dočekati u njihovoj audioteci.

U pauzi za ručak na vašem radnom mjestu možete posegnuti za audio knjigom i malo se odmoriti od svakodnevnih radnih obaveza. Možda će vam slušanje audio knjiga više odgovarati prije spavanja? Na kraju dana, nakon što se udobno smjestite, možete si pustiti audio knjigu autora kojeg volite ili istražiti nove naslove. Izaberite trenutak koji vam najviše odgovara i prepustite se svim čarima novog načina uživanja u sjajnoj književnosti.

Zavirite i u Huawei AppGallery gdje vas čeka najpopularnija hrvatska aplikacija za roditelje i djecu. Najnovija verzija aplikacije Pričalica, koja ima preko 30.000 instalacija, sad je dostupna i korisnicima najnovijih Huawei mobilnih uređaja. U sklopu aplikacije možete kreirati i personalizirane priče svojoj djeci u kojima oni postaju glavni junaci. Ima li što zabavnijeg načina da im otvorite vrata svijeta prepunog mogućnosti i veselih zgoda? Uz personalizirane priče, na raspolaganju vam je i 50 različitih priča u kojima možete zajedno uživati.

Za one koji žele više

Osim vrhunskih pametnih slušalica FreeBuds Pro, Huaweijevim su korisnicima na domaćem tržištu dostupni i brojni drugi napredni uređaji. U ponudi prodajnih partnera mogu se pronaći i vrhunski povoljni pametni telefon P Smart 2021 te pametni satovi s pregršt funkcija Watch GT 2 Pro i Watch Fit. Također, ove godine kompanija je zaokružila svoj hardverski ekosustav u Hrvatskoj predstavljanjem MateBook serije prijenosnika koje odlikuju iznimne performanse i izdržljiva baterija, a nedavno je na globalnoj razini predstavljena i nova Mate 40 serija pametnih telefona.

Pročitajte više