Barack Obama u pismima bivšoj: Svakodnevno u mašti vodim ljubav s muškarcima

Foto: EPA

Bivši američki predsjednik Barack Obama pisao je bivšoj djevojci o vlastitom "androginom" umu i "svakodnevnom vođenju ljubavi s muškarcima, ali u mašti". Više od 40 godina staro pismo bivšoj djevojci nedavno se ponovno pojavilo nakon što je Obamin biograf David Garrow dao dugačak i zanimljiv intervju o nekadašnjem predsjedniku SAD-a.

"Što se tiče homoseksualnosti, moram reći da vjerujem da je ovo pokušaj da se netko ukloni iz sadašnjosti, odbijanje da se možda ovjekovječi beskrajna farsa zemaljskog života. Vidiš, ja svakodnevno vodim ljubav s muškarcima, ali u mašti", napisao je Obama, tada 21-godišnjak, bivšoj djevojci Alex McNear u studenom 1982. godine.

"Moj um je u velikoj mjeri androgin i nadam se da će biti i više dok ne budem mogao razmišljati u terminima ljudi, a ne žena i muškaraca. Ali, vraćajući se u tijelo, vidim da sam postao čovjek, i fizički u životu, odlučujem prihvatiti tu nepredviđenost", dodao je.

McNear, koja je hodala s Obamom tijekom njegove godine na Occidental Collegeu u Los Angelesu, kasnije je redigirala škakljive odlomke koje je Garrow, dobitnik Pulitzerove nagrade, uključio u svoju knjigu Rising Star.

Pismo je trenutno u vlasništvu Sveučilišta Emory, koje ne dopušta njegovo fotografiranje ili uklanjanje. Stoga je Garrowov prijatelj Harvey Klehr ručno prepisao odlomke i poslao ih autoru. Obama, otac dvoje djece, u braku je sa suprugom Michelle od 1992. godine. No Garrow smatra da nema ničeg neobičnog u Obaminim mladenačkim razmišljanjima.

"Ja sam povjesničar, a ne psiholog, ali mislim da je 'javna' vijest da velika većina ljudi ima seksualne fantazije!" rekao je za The Post.

Pročitajte više