Švedski tabloid: Otkriveno je zašto je Nizozemac diskvalificiran, priznao je sve

Foto: Profimedia

ZAVRŠENA je istraga protiv Joosta Kleina, nizozemskog predstavnika na Eurosongu koji je diskvalificiran uoči finala natjecanja zbog prijetnji koje je uputio djelatnici televizijske producentske ekipe. Švedski Aftonbladet piše da je Nizozemac priznao da je krenuo šakom na fotografkinju.

"Muškarac je osumnjičen za nezakonite prijetnje u Malmö Areni u četvrtak navečer. Osumnjičenik je saslušan, ali nije pritvoren. Tužiteljica koja je primila ovu nezakonitu prijetnju je zaposlenica Eurosonga", rekao je Emil Andersson, voditelj odjela za istrage u Malmöu.

Prema izvoru Aftonbladeta, Klein je navodno tijekom ispitivanja sve priznao i rekao da je bio pod velikim stresom zbog svih fotografa te ih je zamolio da prestanu snimati. Kada ga nisu poslušali, naljutio se i podigao šaku te nasrnuo na fotografkinju. Ipak, nije ju udario.

"Ispričavao se poslije incidenta"

Prema riječima ljudi koji su bili u backstageu, Joost Klein se ispričavao i ponavljao: "Žao mi je, žao mi je." Međutim, nejasno je li ta isprika bila upućena i fotografkinji. Nakon incidenta Nizozemac je diskvalificiran iz natjecanja.

Raniji medijski natpisi, koji su se pojavili nakon što Klein nije nastupio na probi u petak, sugerirali su da je došlo do nekog sukoba između Kleina i izraelske delegacije zbog različitih stavova o ratu između Izraela i Hamasa.

Njegovo isključenje, međutim, nema nikakve veze s njegovim stavom prema drugim izaslanstvima, istaknuo je EBU.

Pročitajte više