Bikovi naboli četiri osobe trećega dana fešte u Pamploni

ŠPANJOLSKI su bikovi u petak, trećega dana svjetski poznate fešte u Pamploni, na svoje rogove uspjeli nabosti četiri trkača koji su pred bjesnim životinjama bježali po ulicama toga grada na sjeveru Španjolske.

"U bolnice je nakon trećega dane trke pred bikovima primljeno deset osoba, četiri s ozljedama od rogova", kaže se na web-stranici regionalnih vlasti Navarre.

Probodeni su jedan 22-godišnji Amerikanac iz Louisiane kojemu je stradalo koljeno, njegov vršnjak Britanac iz Oxforda koji je ranjen u prepone te dvojica Španjolaca s ozljedama bedra i ruke.

U petak je bila dosad najveća gužva u Pamploni. Šest je bikova gotovo pet minuta trčalo po 825 metara dugoj i uskoj ulici prema areni gdje ih navečer očekuju borbe.

Bikovi su se u petak brzo razdvojili i više puta se dogodilo da bik stane i pokuša se vratiti ili da krene poprijeko prema gledateljima uz cestu.

Stoljetna pamplonska fešta u čast Sv. Fermina svake godine privuče tisuće gledatelja-sudionika koji cijele noći piju, a rano ujutro trče pred bikovima. Od 1910. poginulo ih je petnaest.

Pročitajte više