Billie Eilish se javila nakon optužbi za rasizam: Tada nisam znala značenje te riječi

Foto: Instagram

POSLJEDNJIH dana ljudi napadaju 19-godišnju pjevačicu Billie Eilish. Na snimci koja se proširila internetom Billie izgovara riječ "chink", što je pogrdni naziv za osobu porijeklom iz Kine. Optužili su je i da je imitirala azijski naglasak. 

Zbog tog videa Billie su mnogi optužili za rasizam, a sad se ona oglasila o cijeloj situaciji.

"Sve vas volim, mnogi od vas su me tražili da se oglasim o ovome. Želim se oglasiti jer su me označili kao nešto što nisam. Kruži video u kojem imam 13 ili 14 godina i izgovaram riječ iz pjesme za koju u to doba nisam niti znala da je pogrdni naziv za pripadnike azijske zajednice. Zgrožena sam, posramljena i želim povratiti zato što sam ikad izgovorila tu riječ", započela je Billie poduži tekst koji je objavila na Instagramu.

"U toj pjesmi sam prvi put čula tu riječ, nikada je nismo koristili ni ja ni moja obitelj. Unatoč mom neznanju u to doba, ništa ne osporava činjenicu da je bilo uvredljivo. Žao mi je zbog toga", dodala je.

Progovorila je o navodima da je imitirala azijski naglasak.

"U drugom videu koji je montiran uz ovaj spomenuti pričam luckastim, izmišljenim, frfljajućim glasom... To je nešto što radim cijeli život kada se obraćam svojim prijateljima, kućnim ljubimcima i obitelji. To je bilo frfljanje i glupiranje i ni na koji način nije bilo oponašanje ikojeg jezika, naglaska ni kulture. Svi koji me poznaju vidjeli su da se glupiram glasovima cijeli život", objašnjava.

"Bez obzira na to kako je interpretirano, nisam željela da ni jedan moj potez ikoga povrijedi i srce mi se slama što je to označeno kao nešto što može izazvati bol nekome tko to čuje. Oduvijek sam se trudila iskoristiti svoju platformu za borbu za uključivanje, dobrotu, toleranciju i jednakost. Svi trebamo nastaviti razgovarati, slušati i učiti. Čujem vas i volim vas. Hvala što ste izdvojili vrijeme da ovo pročitate", rekla je za kraj.

Pročitajte više