Bio je bahat: Slavni glazbenik izbačen iz "Voicea"?

Foto: NBC

NAKON što je deset godina i šesnaest sezona proveo kao mentor u NBC-jevom glazbenom natjecanju "The Voice" Adam Levine odlučio se na poslovni zaokret pa je prije nekoliko dana na društvenim mrežama objavio kako se povlači iz projekta i priprema nešto novo.

"Čast mi je što sam bio dio nečega što ću nositi u srcu do kraja života. Svim vjernim obožavateljima, bez vas nema ničega. Za mene, vrijeme je došlo da nastavim dalje. Vaša potpora mi puno znači", napisao je frontmen grupe Maroon 5 u podužoj objavi na svom Instagramu, a mnogi su već iz njegovih isfriziranih riječi shvatili da nešto ne ide po planu.

Prije samo nekoliko tjedana Adam je, naime, zajedno s ostalim mentorima - Blakeom Sheltonom, Kelly Clarkson i Johnom Legendom - nastupio na "Up Frontu", velikom banketu na kojem NBC predstavlja svoje nove projekte. Tamo je najavljen kao jedan od mentora nove sezone i jedini koji u crvenoj stolici sjedi od početka emitiranja showa 2009. godine. Svi su mentori tom prilikom i nastupili, a Levineova izvedba dala je naslutiti da nešto nije u redu - nije se micao s mjesta, jedva je pjevao i svima dao do znanja da tamo zapravo ne želi biti.

I tako se otvorila Pandorina kutija puna njegovih bahatih ispada, kojima su svjedočili mentori i kandidati prošle sezone. Producenti su, naime, u 15. sezoni odlučili malo promijeniti pravila pa svaki mentor u polufinalu više ne mora imati svoje štićenike. Novosti su se o glavu obile upravo Adamu Levineu, koji je polufinale i dvije finalne emisije morao odgledati bez svojih kandidata, što je u "Voiceu" bio presedan. To ga je, kažu izvori, jako naljutilo pa je izlazio sa snimanja te odbio doći na neka od snimanja. Prema tvrdnjama zaposlenih na setu, u posljednje je vrijeme postao nepodnošljiv.

Umjesto Adama - omiljena mentorica Gwen

Zato mu je, kažu upućeni, suradnja otkazana usred priprema za novu sezonu, za koju je snimio i promotivne materijale. Umjesto njega, na mjesto mentorice vraća se omiljena Gwen Stefani, koja je upravo u "Voiceu" usred bolnog razvoda upoznala kolegu Blakea Sheltona, s kojim je i danas u sretnoj vezi. Baš zbog toga fanovi "Voicea" i ne žale previše za Levineom - ljubavna saga pjevačice No Doubta i country zvijezde, protkana kroz nastupe mladih talenata, ionako je najveći hit ovog TV natjecanja.

Ipak, s TV kućom NBC ostaje u dobrim odnosima, štoviše sudjeluje u stvaranju novog glazbenog showa. "Songland" će, za razliku od sličnih emisija, tražiti talentirane autore, koji će se za pobjedu natjecati pisanjem pop hitova, a s emitiranjem počinje već ovaj tjedan.

I Aguilera je jedva čekala otići iz "Voicea"

Prije godinu dana "The Voice" je napustila i Christina Aguilera, a ovih je dana, najavljujući seriju koncerata u Las Vegasu, još jednom progovorila o razlozima odlaska. "Dala sam se TV kući koja zapravo nije bila za mene", rekla je Aguilera i dodala da je posao prihvatila kako bi provodila više vremena s djecom, ali brzo je (ako su brzina četiri godine) shvatila kako se tamo "ne radi o glazbi, nego o forsiranju priče i stvaranju dobrih TV trenutaka".

Pročitajte više