Boris Johnson pitao znanstvenike može li puhanjem fena u nos ubiti koronu

Foto: EPA

Boris Johnson pitao je vodeće znanstvenike u Velikoj Britaniji može li puhanjem sušila za kosu u nos ubiti koronu. Bivši premijer navodno je dobio ideju nakon što je pogledao video na YouTubeu, prema izjavi koju je za istragu o covidu podnio Dominic Cummings, njegov bivši savjetnik.

"Najniža točka bila je kada je pustio u video tipa kako puše fenom za kosu u nos 'kako bi ubio covid i pitao glavnog znanstvenog savjetnika što misli o tomu", stoji u pisanoj izjavi Cummingsa, koji je optužio tadašnjeg premijera za širenje dezinformacija.

"Bio je opsjednut starijim ljudima"

Sir Patrick Vallance napisao je u svojim pandemijskim dnevnicima, koji su također dio istrage, da je Johnson također "bio opsjednut starijim ljudima koji prihvaćaju svoju sudbinu i puštaju mladima da nastave sa životom".

Vallance je dodao kako je Johnson rekao da su neki u Konzervativnoj stranci opisali covid kao "samo način na koji se priroda nosi sa starim ljudima" i da je premijer rekao da nije posve siguran da se s njima ne slaže, ali da "normalni ljudi misle da je pandemija malo previše".

Pročitajte više