Lupino za Index: Nisam homofob ni rasist, ali degutantno je koliko se Švicarca uzdiže

Foto: Stephan Lupino

UMJETNIK Stephan Lupino izrazio je za Index svoje mišljenje o pobjedi Švicarca na Eurosongu te je rekao da ga Marko Purišić aka Baby Lasagna u nekim stvarima podsjeća na njega. Naglasio je da nije homofob ni rasist.

"Sve me toliko podsjeća na moju karijeru. Nas se ne priznaje kako ni Baby Lasagnu nisu priznali. Mislim, bio je rezerva. Hrvati su nepotisti. Da je Marko umjesto čipke stavio duginu zastavu na glavu, sigurno bi pobijedio na Eurosongu. Ja cijeli život slikam gejeve, Ru Paula i slične, ali mali (Baby Lasagna) je zbilja zavrijedio biti najbolji. Nitko mu ne da 12 bodova, sve je politika", rekao je.

"Mislim, naša delegacija daje bodove Portugalu, a oni nama ništa. Srbi su nam dali 12 bodova i Cipar jer ovim kulturnim zemljama nije to dobro ili što? Ja se puno ne miješam u muziku, ali mali je human čovjek i baš je uzor za mlade ljude. Žao mi je da nije pobjednik Eurosonga. Mi ga proglašavamo pobjednikom, ali nije na papiru. Sve radi politike", dodao je.

"Nisam homofob"

"Nisam homofobičan ni rasist. Zašto bi Nemo sad imao toliko privilegije? On je također dobro sve odradio, ali je zavrijedio biti drugi. Izrael je imao kvalitetnu pjesmu, ali zašto su dozvolili da dođu na Eurosong zbog trenutne političke situacije? Iritira me što su došli i sad se to politizira. Marko je trebao biti prvi, a Nemo drugi. Ja sam drag kraljicu Ru Paula, transvestita Amandu Lepore i mnoge druge zvijezde slikao. Marko je zvijezda, ali ne glumi zvijezdu", tvrdi on.

"Meni neki spočitavaju što nisam akademiju završio pa me to isto podsjeća na Marka, sve je sam napravio, a bio je rezerva. Ljut sam na HRT-ov žiri. Dora je dokaz da vlada nepotizam. Cijelu gej scenu sam u New Yorku snimao i Paper Magazine me stavio među prvih 10 najboljih influencera osamdesetih koji su stvarali tu scenu", kazao je.

"Ovo je malo nepravda nanijeta Marku radi toga. Sve u životu sam sam napravio i sam radim. Nemam neke potpore od ljudi iz kulture jer su uštogljeni i nepotisti. Cijela Europa toliko veliča tog Švicarca da je to degutantno malo, a nitko nije protiv njega", zaključio je. 

Pročitajte više