Braco i Jajan glavni zabavljači na dodjeli Folk Oskara

GLAVNI animatori u backstageu Folk Oskara bili su Braco i Jajan, svaki sa svojim adutima i smislom za šarmiranje brojnih i bujnih dama.

Dok je Braco bez straha "ulijetao" i gospođicama više nego duplo mlađima od njega, Jajan se u svom autoritativnom stilu postavio kao glavna faca. "Sjatka si ko bajadeja", komplimentirao je Gogi Sekulić, otprilike 30-ak centimentara višoj od njega.

Naravno da su najveće iskre frcale prilikom sukobljavanja oko dama kojima bi obojica poželjeli pokazati svoje zavodničke draži. Tada se nije prezalo ni od fizičkih obračuna, pri čemu je naravno Jajan izvlačio deblji kraj.

Braco je u vip dvorani pokazao pjevačko umijeće starogradskih i staroromskih pjesama, a u nedostatku razglasa, pomagao se mikrofonima nekih od brojnih televizijskih kuća.

Jajan je zato strpljivo čekao svojih pet minuta slave. Kada ih je organizator dodjele nagrada Alen Borbaš pozvao kao posebne goste na pozornicu, Jajan, koji je doživio da mu cijeli klub skandira upitao je publiku: "Hoćete li da vam otpjevam Tako ti je maja moja kad jubi Bosanac?"

Odgovor je zamijenio urlik oduševljenja, našto je Jajan u stilu freestyle repera počeo nabrajati: "Jepo ću se oćešjati, dotjejati opegjati mijisat cu kao juža..". Pošto je oduševljena masa ozbiljno prijetila provaliti na "pozojnicu", Braco je morao nesretnog Jajana odnijeti sa bine.

Neraskidivu vezu narodnjaka i nogometaša potvrdio je u Oksu Edin Mujčin, legendarni i omiljeni plemeniti veznjak, čovjek poseban ne samo po svom nogometnom majstorstvu, nego i po još dvije stvari, po kojima se razlikuje od drugih nogoloptača u Hrvatskoj; skromnosti i tome što nikad nije skrivao da "voli narodno", za razliku od drugih zvijezda, koji uspjehe slave uz iste ritmove, ali ne vole da ih se tad fotografira.

Međunarodni nogometni sudac i prva hrvatska zviždaljka Željko Širić, dolaskom na spektakl i fotografiranjem zvijezda pokazao je da mu nije samo tamburica prirasla srcu.

Opširnu galeriju fotografija s Folk Oskara pogledajte u Indexovom Nightlifeu.

Z.A.
Foto: Dragan Predojević

Pročitajte više