Brad Pitt: Valentino Rossi moj je idol, sve bih dao da budem poput njega

TALIJAN Valentino Rossi, osmerostruki svjetski prvak u motociklizmu, prije nekoliko dana poželio je da netko napravi film o njegovom životu i karijeri, a da ga na ekranu utjelovi nitko drugi do Brada Pitta kojeg iznimno cijeni. Ni holivudski ljepotan Pitt nije škrtario na komplimentima, pa je tako medijima ispričao da prati Rossijeve utrke, da Talijana naprosto obožava te da ga dolazi gledati i uživo kad god uhvati vremena. Pitt, žestoki ljubitelj trkaćih motora, Rossija je u intervjuu za jedan talijanski časopis nazvao svojim idolom.

"Mi smo javne osobe pa prema tome ne bi smjeli imati vlastite idole, ali ja imam jednog koji se uzdiže iznad svih, a to je Valentino Rossi. Sve bih dao da budem poput njega, taj je frajer pravi mađioničar koji me u trenutku može hipnotizirati. On je kao baletan, predvodnik čiste umjetnosti, a kada ga gledam imam osjećaj kao da čitam neku poeziju. Naravno da bih objeručke prihvatio takvu ulogu kada bi imao ponudu za nju. Uživao bih, mogao bi se u sekundu prilagoditi toj ulozi. Što taj čovjek radi s motorom ne može nitko drugi na svijetu. Možda ću moći još samo ja, ali na filmu", nahvalio je Pitt 29-godišnjeg vozača. Brad je, osim po izgledu i nevjerojatnoj glumi, poznat i kao ljubitelj motociklističkih utrka. Dašak toga prenio je i u svoju garažu u kojoj broji dvanaest motocikla među kojima se nalazi nekoliko old timera, Harley-Davidson, Ducati te talijanska Vespa.

Glumac se, nakon posjeta New Orleansu u kojem je u sklopu projekta "Make It Right" posjetio gradilište ekološki prihvatljivih kuća, sa nevjenčanom supružnicom Angelinom Jolie i njihovo šestero djece vratio u Njemačku gdje ovih dana započinje snimanje filma "Inglorious Bastards" pod redateljskom palicom Quentina Tarantina. Fabula filma smještena je u vrijeme Drugog svjetskog rata, a Bradu, koji igra glavnu ulogu, ovo bi bio drugi film na kojem će raditi s Tarantinom. Naime, 1993. godine Bradu je dodijeljena uloga Floyda u filmu "True Romance" za koji je Tarantino napisao scenarij a film režirao Tony Scott. "Ne bih smio o tome baš pričati, ali svakako očekujte remek-djelo", najavio je Tarantino svoj novi filmski uradak.

Z.K.
Foto: Guliver/Getty Images

Pročitajte više