Britanci žele otkriti identitet nijemog virtuoza na klaviru

BRITANSKE socijalne službe uputile su u nedjelju poziv javnosti kako bi otkrile identitet 20-godišnjeg potpuno nijemog virtuoza na klaviru pronađenog početkom travnja u jednoj maloj luci Kenta, na jugoistoku Engleske.

On je 7. travnja pronađen preplašen i zbunjen na plaži mjesta Sheerness u potpuno mokrom odijelu i kravati i od tada nije izgovorio ni riječ.

Kada su mu pružili papir i olovku da napiše svoje ime, jedan od socijalnih radnika otkrio je izniman talent nijemog neznanca.

Nije ništa napisao nego je nacrtao koncertni klavir. Njegov talent je postao očit kada "smo ga odveli do klavira u kapelici bolnice", rekao je Michael Camp, socijalni radnik i dodao "da još nije progovorio, ali pred klavirom oživi".

Nijemi neznanac je već i komponirao jedno djelo, kaže jedan profesor glazbe.

"Kad smo ga prvi puta odveli do klavira, svirao je satima", rekao je Camp u nedjelju nakon upućivanja poziva putem državne službe za izgubljene osobe.

Socijalne službe Kenta su u nastojanju da pronađu podatke o identitetu i državljanstvu tog čovjeka razmotrile i mogućnosti da radi imigrantu iz istočne Europe, ali ni poljski, litavski i latvijski prevoditelji nisu od njega izvukli ni riječ.

"Radi se o iznimno deprimiranoj osobi. Možda je doživio i traumu", objasnio je Camp.

Pročitajte više