Britanski bend Editors ovo ljeto nastupa na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila

Foto: EPA

Britanska alter-rock grupa Editors, čest gost u zagrebačkim koncertnim prostorima, nastupa na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila 26. kolovoza, što će im biti premijerni nastup u Dalmaciji, objavio je organizator koncerta, agencija LAA.

Bend je do sada više puta rasprodao klupske i festivalske nastupe, od Tvornice kulture do male dvorane Doma sportova, a nastupili su i kao headliner Pozitivnog koncerta u velikoj dvorani Doma sportova. "I ovog puta pokazuju da su grupa koja se tijekom dva desetljeća impresivne karijere jako posvetila fanovima iz Hrvatske, a bend je osigurao kultni status kod domaće publike", u priopćenju navodi agencija LAA. 

Uz pjesme Munich, Smokers Outside The Hospital Doors, tu su i hvaljeni klasici Violence, Papillon, Ocean Of Night, Formaldehyde, kao i The Weight of the World, Sugar, Hallelujah (So Low), A Ton Of Love, An End Has A Start te Black Gold ili The Racing Rats.

Nakon samo tri godine lansirani su među otočke rock zvijezde

Editors su nastali 2002. u engleskom Staffordu i nakon samo tri godine lansirani su među nove otočke rock zvijezde. Debitantski The Black Room iz 2005. osigurao im je nominaciju za prestižnu nagradu Mercury te nastupe na velikim festivalima poput Lollapalooza i Coachelle.

Album An End Has A Start završio je na prvom mjestu britanske top liste albuma uz prve nastupe na Glastonburyju. Treći album, In This Light And On This Evening (2009.), na kojem se nalazi megahit Papillon, naslijedio je album The Weight Of Your Love (2013.), zatim jednako uspješan In Dream iz 2015. te šesti album Violence.

Sve je zaokruženo kompilacijom Black Gold koja sadrži najveće hitove. Na studijskom izdanju najnovijeg albuma EBM surađuju s producentom Blanck Mass. Bend je predvođen Tomom Smithom te ima milijune prodanih ploča diljem svijeta, platinaste naklade albuma i redovito rasprodane turneje.

Pročitajte više