Britanski sastav Hot Chip na ovogodišnjem Vip INmusic festivalu

TREĆI po redu dvodnevni Vip INmusic festival koji se održava 3. i 4. lipnja na jarunskom Otoku hrvatske mladeži između brojnih poznatih imena svjetske glazbene scene ugostiti će i mladi britanski indie elektro bend Hot Chip koji je tvorac hitova poput "Ready For The Floor" i "Shake The Fist".

Hot Chip sa svojim radom započeli su 2000. godine kada su objavili svoj prvi EP pod nazivom "Mexico" čime su se predstavili javnosti koja je sa oduševljenjem prihvatila ovaj bend složen od modernog techno ritma i akustičnih gitara. 

Ono što je tada najviše zaokupilo slušatelje, buduće fanove i kritičare jesu vokali Alexisa Taylora i Joea Goddarda, tj. oprečnost tih dvaju glasova. Dok Taylor svojim glasom priziva duhove Nicka Drakea i Jeffa Buckleyja, Goddardovo pjevanje najviše podsjeća na glas jednog od brit pop inovatora, Damona Albarna.

Debi album "Sanfrandisco E-Pee" izlazi im 2002. godine i otvara im vrata njujorške etikete DFA, za koju 2005. objavljuju izvrstan EP "Over and Over". Zahvaljujući odličnim kritikama i toplim preporukama na račun tog izdanja, teren za objavu albuma "The Warning" je bio pripremljen i Hot Chip su lansirani među glazbenu elitu. 

Posljednji album "Made in the Dark", objavljen u veljači ove godine, već je zaradio odlične kritike, a fokusiran je na pop i groovie melodije što je garancija za odličnu zabavu na Jarunu, na Vip INmusic festivalu, kojime će "službeno" započeti ljeto 2008. godine. Osim na Vip INmusicu, Hot Chip sviraju na velikim europskim festivalima poput Rock am Ring, Rock im Park, Roskilde, londonskog Wireless festivala i mnogih drugih.

K.H.

Pročitajte više