Bruce Springsteen dobiva počasno mjesto na Grammyjevom zidu slavnih

ROCK legenda Bruce Springsteen ima zaista dobar tjedan. Nakon što je jučer objavio da sljedeće godine kreće na turneju i promociju novog, još neobjavljenog albuma s E Street Bandom, danas je saznao da će mu biti ukazana velika čast. The Boss će biti jedan od velikana čiji će singl biti stavljen na Grammyjev zid slavnih za 2012. godinu, javljaju američki mediji. 

Springsteenova možda najpoznatija pjesma "Born in the USA" zauzet će počasno mjesto u Grammyjevu arhivu. Društvo će mu praviti hit Tine Turner "What’s Love Got To Do With It", Gloria Gaynor s kultnim "I Will Survive" i album "Exile on Main Street" legendarnih Rolling Stonesa. Grammy će odati počast i govoru Martina Luthera Kinga mlađeg "I have a dream", komičnom albumu "I Started Out As A Child" Billa Cosbya te Antologiji folk glazbe.

Grammyjev zid slavnih je utemeljen 1973. godine. Do danas, njime je odano počasno priznanje za više od 900 naslova, bilo singlova, albuma, antologija, govora ili knjiga na temu glazbe. Ova nagrada slavi bezvremenska umjetnička dostignuća na području glazbe koja imaju povijesni značaj i nikad se ne smiju zaboraviti. Uvjet je da je djelo starije od 25 godina. Springsteenova pjesma "Born in the USA" je 25 godina navršila još 2009.

Pročitajte više