Bugatti: Limuzina za 100. rođendan

OVO je vrlo važna godina za Bugatti. Naime, upravo ove jeseni legendarni brand slavi svoj stoti rođendan i povodom tog događaja će na frankfurtskom auto salonu biti predstavljen novi, po svemu sudeći, najavni limuzinski koncept.

Riječ je o modelu Galibier 16C Concept, koji bi prema ranijim najavama trebao biti jedno od tri ponuđena rješenja za novu generaciju Bugattijevih modela koji bi se na tržištu trebali pojaviti 2012, nakon okončanja limitirane proizvodnje Veyrona.

Galibier 16C je izrađen od mješavine aluminija i ugljičnih vlakana što ga čini jednim od najlakših modela u svojoj klasi. Što se samog izgleda tiče zamjetni su utjecaji Veyrona, ali i starijih Bugattijevih modela posebice Type 57 Atlantique. U putničku kabinu, koja odiše luksuzom, se mogu smjestiti četiri putnika.

Iako nema nikakvih konkretnih informacija o tehničkim karakteristikama, za očekivati je kako i ovaj Bugatti pokreće 8,0-litreni 16-cilindrični motor s četiri turbopunjača.

Vrlo vjerojatno mu je snaga umanjena na oko 800 KS. Drugim riječima, svakako će biti sporiji od Veyrona, a razliku čini i 8-stupanjski automatski mjenjač.

Na kraju recimo i kako se konačna odluka o proizvodnji ovog modela očekuje sredinom 2010, a cijena će mu se kretati iznad milijun eura.

Pročitajte više