"Ferrari" Abarth 500

POPULARNOST Fiata 500 ne jenjava, pa ne čude razne posebne sportski nastrojene edicije izvedbe Abarth. Posljednja je Abarth 695 Tributo Ferrari koji će biti proizveden u ograničenoj seriji, a koju su zajedničkim snagama razvili Fiatovi i Ferrarijevi stručnjaci.

Po uzoru na Aston Martin koji će preraditi Toyotin iQ-u (Cygnet) te ga ponuditi kupcima "normalnih" Astona za svakodnevnu upotrebu, Fiat će tržištu ponuditi Abarth 695 Tributo. Naime, kupci Ferrarija bi pored jurilica iz Maranello mogli zatrebati nešto običniji, no opet poprilično posebni automobil.

Naime, pokretat će ga 1.4 T-Jet snage od "preko 180 KS" koji je uparen s elektromehaničkim mjenjačem s ručicama na upravljaču. Nadalje, tu je i posebno dorađeni ovjes te Brembov kočnički sustav s 284 mm diskovima i 4-klipnim čeljustima. Abarth 695 Tributo Ferrari je dostupan isključivo u crvenoj boji, a tu su još i 17 colni kotači, retrovizori od ugljičnih vlakana, ksenonska svjetla te razni ukrasi...Isto je i u putničkoj kabini s crnim sportskim sjedalima, aluminijskim pedalama i sl. 

Za sada nema informacija o datumu dolaska na tržište i cijeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara