Bullet For My Valentine stiže u Zagreb iduće godine

Foto: Profimedia

METAL veterani Bullet For My Valentine vraćaju se u Zagreb. U Boćarski dom stižu 11. veljače iduće godine uz pratnju bendova Jinjer i Atreyu, najavio je organizator koncerta, agencija LAA.

Nakon odgođenog nastupa u veljači novi datum i lokacija, točno godinu dana kasnije, donose pravo metal slavlje, a svi koji nisu vratili ulaznice s njima mogu ući i na ovaj koncert. 

Velške metal legende Bullet For My Valentine u gotovo 25 godina karijere prodale su preko tri  milijuna albuma, uključujući i tri zlatna izdanja, a smatra ih se pionirima modernog britanskog metal core zvuka, koji su na neki način i definirali svojim klasičnim albumom The Poison. 

Novi studijski album nazvan je po samom bendu, a riječ je o vjerojatno najžešćem izdanju u njihovom katalogu najavljenom odličnim singlom Knives. Novi album naslijedio je Gravity iz 2018. nakon kojeg se bend otisnuo na svirke po arenama i najpoznatijim dvoranama, poput londonske Alexandra Palace. 

Ovoga puta vraćaju se osnovama, uz solaže i rifove koji će oduševiti nove i stare fanove, a koncert u Boćarskom domu bit će njihov prvi u Zagrebu nakon četiri godine.

Pridružit će im se i Jinjer

Pridružuje im se ukrajinski metal uragan zvan Jinjer, koji se vraća u Zagreb tri godine nakon što je napunio veliki pogon Tvornice kulture. 

Četveročlani metalcore bend prometnuo se u senzaciju oko koje se diže prašina nakon trećeg albuma King of Everything, kada je završio na Billboardovoj ljestvici Next Big Sound. 

Albume Macro i nasljednika Wallflowers Loudwire je proglasio jednim od najboljih metal albuma, a sjajna vokalistica Tatiana Shmailyuk svojim sposobnostima savršeno nadopunjuje glazbu u kojoj eksperimentiraju s groove metalom, pa i funkom i reggaeom.

Četveročlani metal punk rock bend Atreyu iz Kalifornije pridružuje se line-upu večeri. Uz osam albuma redovito je završavao na Billboardovim ljestvicama albuma, otisnuo se na brojne svjetske turneje, a u svoj popis suradnji upisuje i nastupe sa Slipknotom ili Travisom Barkerom iz Blinka 182.

Pročitajte više