"Bushev mozak" prorepao

Obraćajući se uzvanicima, Bush se malo osvrnuo na trenutnu političku klimu i rekao: "Prije godinu dana u anketama me je podržavalo 30 % građana, moj kandidat je je odustao od kandidature za suca Vrhovnog suda, a moj potpredsjednik je ustrijelio čovjeka".

"To su bili dobri dani", nostalgično je uzdahnuo Bush izazvavši salve pljeska.

Potom je dao svoj komentar na aferu vezanu uz otpuštanja federalnih tužitelja i rekao kako da zna da je "zabrljao" jer američka javnost rijetko kada suosjeća s pripadnicima odvjetničke profesije.

Za predsjednicu Predstavničkog doma Nancy Pelosi, čija Demokratska stranka od prošle jeseni ima većinu, je rekao da se "ponaša kao šefica, ima čvrsto mišljenje i ne voli da joj itko proturječi", ali da ne sumnja da će se s njome dobro slagati, s obzirom da se dobro slaže sa svojom majkom.

Svoj govor je Bush počeo zahvalivši demokratskom senatoru Jamesu Webbu na tome što je pružio osiguranje na skup, pri čemu se mislilo na nedavni slučaj Webbovog pomoćnika nedavno uhićenog zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Međutim, kruna večeri je ipak bio nastup Karla Rovea, Bushevog bliskog prijatelja, dugogodišnjeg političkog savjetnika i sive eminencije Bijele kuće kojega i neprijatelji i pristaše predsjednika vole nazivati "Bushev mozak".

Rove je izašao na pozornicu i, predstavivši se kao "MC Rove", počeo repati zajedno s komičarima koji nastupaju u TV-seriji "Whose Line is it Anyway".

Snimku Roveovog nastupa možete vidjeti ovdje.

D.A. 
Foto: AFP

Pročitajte više