C-Airlounge je koncept godine

CITROËN je dobio dva velika priznanja na ovogodišnjoj prestižnoj dodijeli nagrada magazina Autocar. Frankfurtski koncept C-Airlounge je zaslužan za obje nagrade, inovativni dizajn žiri je nagradio titulom "Konceptnog automobila 2003. godine", te priznanjem "Dizajner 2003. godine" koje je dodijeljeno dizajneru Mark Loydu.

Citroenov koncept C-Airlounge, nagrađen je za svoj moderan izgled i brojne inovativne dizajnerske elemente. Prije svega je riječ o postizanju izvanredne aerodinamične forme vozila, te originalne izvedbe unutrašnjeg osvjetljenja. Primjena napredne aerodinamične tehnologiju kao što su Blade Vortex generatori omogućila je postizanje koeficijenta otpora zraka od samo 0.26. Poseban doživljaj u putničkom prostoru ostvaren je putem inovativnog sustava unutrašnje rasvjete koja koristi optička vlakna i video projektore za stvaranje različitog doživljaja u unutrašnjosti vozila.

Mark lloyd, voditelj dizajnerskog tima C-Airloungea i dobitnik Autocarove nagrade "Dizajner godine", radio je na razvoju nekoliko prethodnih koncepata, kao što su C-Crosser i C-Airdream, a u Citroenu je zaposlen još od 1989. godine. 

U Autocaru nisu skrivali oduševljenje Citroenovim konceptom: "C-Airlounge donosi osvježavajuću dinamičnost svojim dizajnom, istražuje nove tehnologije i donosi znatna poboljšanja u pogledu bolje vidljivosti. Najznačajnija je činjenica što donosi novi način kreiranja unutrašnjosti vozila. Ovaj automobil ukazuje na svjetlu budućnost europske marke sa iznimno bogatom prošlošću."

Pročitajte više