Cameron Diaz želi Teslu

Posljednja u nizu poznatih faca je Cameron Diaz koje je naprosto očarana automobilom. Tesla Roadster joj se svidio na prvi pogled, a ponukana brigom za okoliš, vrlo je blizu kupovine istoga. Prema posljednjim informacijama Cameron će se uskoro uputiti u sjedište tvrtke na testnu vožnju. Ukoliko joj se automobil svidi i u vožnji, a nema razloga da ne bude tako, Cameron će kupiti automobil. Inače, Tesla Roadster u osnovnoj verziji stoji 92.000 USD, osjetno manje od konkurencije.

Potražnja za automobilom je iznad svih očekivanja. Od poznatih faca ponosni vlasnici su glumac George Clooney, Jeff Skoll, utemeljitelj eBay-a. Također, neslužbeno su automobil uplatili i osnivači Googla, Sergey Brin i Larry Page, i što je važnije Chris Paine, autor dokumentarca "Who Killed the Electric Car?".

Naime, potonji je krajem prošle godine snimio kontraverzni dokumentarac u kojem nagađa o mogućoj uroti proizvođača automobila i naftnih kompanija, koje se svim sredstvima bore da zakoče komercijalizaciju alternativnih pogona.

I za kraj spomenimo da je Tesla Roadster stigao i na europsko tlo. Automobil je uhvaćen u Engleskoj, nedaleko Lotusove tvornice, javlja magazin Car. Prodaja u Europi će navodno startati na jesen po cijeni od oko 48.000 GBP.

M.N.

Pročitajte više